Незабравимо шопинг изживяване, след което всички гости се насладиха на изпълнението на певицата Рут Колева и музикалния сет на DJ Desy. 

Гостите имаха възможност да разгледат отблизо устойчивите материи, които H&M използва за своите Conscious колекции, както и да научат повече за специфичния производствен цикъл на текстилните материи.

В специалната интерактивна Conscious зона гостите се информираха и за целогодишната инициатива на марката за събиране и рециклиране на дрехи, която с всеки следващ сезон жъне все по-голям успех. Миналата година в магазините на H&M (в световен мащаб) бяха събрани над 7 600 тона „стари” дрехи. За 2014 година страната ни се нарежда на 4-то място в света по събрани количества дрехи за рециклиране.

H&M Conscious Exclusive е една от основните дейности на шведската компания, ориентирана в посока на устойчиво развитие на модната индустрия. Всяка една колекция се създава от дизайнерския екип на H&M и е изработена от органични материи като естествени памук, лен и коприна, включително рециклирани полиестер и пластмаса. Също така се използват и иновативни материи, произведени от растителните влакна от сертифициран евкалипт и бамбук.

Ново тази година са пайетите и мънистата от рециклирани материали, които правят колекцията по-устойчива от всякога. H&M Conscious Exclusive влиза днес, 16 април, в близо 200 магазини на марката по целия свят, включително и в България в бутика на бул. "Витоша" №6. Може да пазарувате и чрез официалния е-бутик на марката, който миналата седмица отвори своите виртуални врати. 

Що се отнася до колекцията - три думи - стилна, женствена, неустоима. Убедете се сами.