По време на музикалния фестивал Coachella в Palm Springs, САЩ, H&M съобщи, че следващата дизайнерска колекция на марката ще бъде създадена в сътрудничество с американския дизайнер Alexander Wang.

За първи път американски дизайнер ще си партнира с H&M за поредната дългоочаквана модна колекция.


Още с появата си през 2007 г. едноименната марка на модния дизайнер от Ню Йорк се утвърждава благодарение на своята постоянно променяща се и адаптиращата се към средата градска униформа. Чувствителността на Alexander Wang се проявява в противоречието между изтънченост и несъвършенство. Колекциите му предлагат неподправен поглед към модата и винаги създават усещане за елегантност и лекота.

Колекцията „Alexander Wang x H&M“ ще включва облекла и аксесоари за жени и мъже и ще дебютира на 6 ноември 2014 г. в около 250 магазина на H&M в цял свят, както и в България.
За съвместната колекция Alexander Wang сподели: „За мен е чест да създам колекция за H&M. Работата с екипа на компанията е вълнуваща и забавна. Те се отнасят много либерално към съвместната ни работа и предразполагат към креативност. Това ще бъде страхотен начин повече хора да се докоснат до същността на марката и стила на Alexander Wang.“


„Alexander Wang е едно от най-важните имена в съвременната мода. Той знае със сигурност какво искат да носят хората и създава моделите си със заразителна енергия и страст. Невероятно е, че ще си сътрудничим с него тази година“, казва Marghareta Van Den Bosch, творчески консултант на H&M.