Макар и малко дъждовно пред последните дни, напоследък направо си е време за слънчеви очила. Да, но как да изберем правилните? Да се съобразяваме ли с най-новите тенденции или да изберем рамките според формата на лицето си?

Преди всичко трябва да се съобразите с чертите и формата на лицето си и след това да разглеждате модните каталози. От опит всички знаем, че определен модел може да е перфектният за дадено лице, но не забравяйте, че вашето си има индивидуални черти, големина и форма.

И така, първо трябва да определите формата на лицето си, дали тя е кръгла, квадратна, триъгълна, овална или продълговата. Това са основните 5 форми, които съществуват и към които можете да причислите собственото си лице.

След като обстойно сте анализирали формата на лицето, опитайте да изберете очила, които имат обратна на вашата. Например, ако имате кръгло лице, пробвайте с правоъгълни рамки. И обратното – ако сте с квадратно лице, изберете по-закръглени форми.

Важно е да помислите и за големината на лицето си. Ако то е много малко и с деликатни черти, със сигурност няма да е добра идея да сложите огромни очила. Ако ли пък е по-голямо, чифт малки симпатични очила изобщо няма да се вържат на визията ви, а и ще създадат усещане за диспропорция.

Независимо каква е формата на лицето ви, ние сме сигурни, че някъде там има поне един чифт очила, които ще паснат перфектно на формата на лицето ви, както и на вашия стил.