Предстоят ни цели 365 дни, в които можем да предизвикаме своя стил, да променим визията си или отново да разчитаме на добре изпитани традиции. И всичко това с едничката и вечна женска цел – да бъдем красиви. 2016 година тепърва ще ни изненадва с новости, но за някои неща можем да сме вече подготвени.

Грим
Електрикови цветове при гримовете и маталик при устните

Неконвенционалните цветове скоро ще са навсякъде по женското лице - от живописните тънки линии върху клепачите до цветните електрикови пигменти, с които се нанася плътен слой. Инди синьото ще стои добре върху лицата през лятото и ще подсказва за решителна визия на независима жена.
Металик за устните – не, това не е гримът на героите от „Междузвездни войни: Силата се пробужда”. Това е тенденция при устните, с лек полъх от 90-те, но с доста по-нови нюанси.

Коса
Абсолютно свободни къдрици или обръсната глава

Наричат голата глава „Ефекта Лудия Макс”, защото Чарлийз терон обръсва косата си за снимките на филма Лудият Макс: Път на яростта. Това е смела стъпка, на която все повече жени се решават – от любопитство да видят формата на черепа си, от желание да дарят косата си за перуки на онкоболни или заради желание да покажат, че женската красота не зависи от традиционно приеманите за това белези – а именно коса, бюст, устни и т.н. В другата крайност са свободно пуснатите къдрици, които никой не се стреми да укротява. Колкото по-диво, толкова по-актуално за 2016 година.

New Age в красотата – босоходство и кристали



Нетрадиционните неща ще стават все по-традиционни, когато става дума за носене на аксесоари, които не само допълват стила ни, но и подобряват здравето и тонизират духа ни. Носенето на всякакви полускъпоценни камъни под формата на пръстени, колиета и гривни ще бъде особено актуално през 2016 година. Кристалите ще заемат все повече място в ежедневието ни – просто в купа пред монитора в офиса, или за да се насладим на блясъка им върху ревера на палтото си. Много хора използват влПрез летните месеци – дълги поли и боси крака.