Снегът вече внесе разкош в сивата картинка на ежедневието ни. А ние можем да го направим още по-шарено с разнообразието от шапки, шалове и ръкавици, които вече са част както от женската, така и от мъжката мода.

Не си и помисляйте да пренебрегвате зимните аксесоари. Те имат двойна функция - освен че ни защитават от студа и снега, също ни помагат да изразим своят уникален стил. Ако имате богато въображение, със съвсем малко пари можете да изглеждате като слязла от модния подиум.

Зимната шапка е най-впечатляващият аксесоар, който привлича вниманието към лицето. Някои жени избягват шапките, защото не искат да развалят прическата си, но можем да погледнем и от противоположната гледна точка – няма по-добър начин да скриете зле изглеждащата коса, още повече, че жените се ползват от привилегията да не свалят шапката си и в затворени помещения.

Днес на наше разположение има огромно разнообразие от шапки, като можем да избираме от модели във всички възможни стилове. Няма ограничения – единственото, което трябва да направите, е да изберете аксесоарът, който най-добре подхожда както на личния ви моден усет, така и на прическата и формата на лицето ви.

Ето и нашите предложения, които могат да ви помогнат да се ориентирате сред купищата шапки, които се предлагат в магазините:

Семпли и всекидневни

Много често красотата се крие в семплостта. Шапките, показани на първата снимка в галерията горе, отговарят на всекидневния лежерен стил на обличане. Ако продавач-консултантите не успеят да ви предложат нещо, което достатъчно добре да изрази вашата индивидуалност, купете си най-обикновена шапка и поставете върху нея своя „подпис”. Можете да направите това, като пришиете от едната й страна панделка или изработена от вас фигурка от мъниста, или пък да избродирате нещо. Така ще имате уникална шапка, която ще носите с гордост и удоволствие.


Изберете шапка, която ще внесе цвят в облеклото ви. Не се обличайте в един тон от глава до пети – през студените месеци, когато по-често се обличаме в тъмни дрехи, шапката е идеален начин да освежим външния си вид.

Елегантни и романтични

Ако искате с помощта на шапката да изтъкнете вашата елегантност, тогава изберете някое от нашите по-шикозни предложения. Ако сте любителка на класическите палта, особено дългите, тези романтични модели са отлично решение за вас. Те са подходящи както за дневно, така и за нощно излизане и с тях ще изглеждате като истинска изискана дама.


Ако мислите, че всички магазини предлагат едни и същи модели, а вие искате да се откроите в тълпата, използвайте фантазията си и направете вашата шапка уникална. Купете си копринена панделка и я вържете около нея, оформяйки от едната й страна фльонга или цвете. Друг вариант е да прибавите интересна брошка – бъдете сигурни, че ще бъдете в центъра на вниманието.

Практични и забавни

Ако сте от онези дами, които прекарват по-голямата част от времето си навън, значи са ви нужни удобство и топлина. Ако се спрете на някое от предложенията в последната снимка от галерията горе, ще покажете на всички, че знаете как да съчетаете модерното с практичното.


„Косматите” шапки отново са актуални през този сезон, но трябва да знаете, че вече почти никой не носи модели от естествена козина. Звездите масово предпочитат изкуствените кожи, за да демонстрират протеста си срещу масовото избиване на животни за нуждите на модната индустрия. Без значение дали сте съпричастни към тази кауза или просто искате да бъдете в крак със световните тенденции, можете да си купите „космата” шапка или ушанки – така докато другите замръзват, вие безпроблемно ще се разхождате сред снежния пейзаж.

Най-важното е да изберете модел, който ще изрази индивидуалността ви и ще ви помогне да изглеждате още по-добре. Имайте предвид, че не всяка шапка отива на всеки, така че се спрете на тази, която ще акцентира върху личния ви стил и ще ви направи уникални.