Водена от силното си чувство за справедливост и бунтарски дух, шотландската дизайнерка продължава да се застъпва за благото на планетата земя със стил и силен дух. Талантливата Вивиен Уестууд провокира представяйки късометражна лента, вдъхновена от художествения свят на Рене Магрит.

Не прибързвайте със заключенията. Да, краткотрайният филм е художествен, но същевременно провокативен. Той ни изправя пред голата истина, свързана с престъпленията извършени към земята и околната среда.

Сюрреалистичният клип представя 74-годишната дизайнерка и нейният съпруг в апокалиптична среда, наречена "земният Рай". Вивиен е Ева, Адреас (мъжът й) е Адам, а човекът с лицето "ябълка" е олицетворение на злото – той е персонаж от известната картина на Магрит, озаглавена "Синът на човека" (1964).

Видеото е повече от кинематографско произведение на изкуството. То има за цел да ни алармира и да ни напомни колко е важно да се грижим за тази зема, която наричаме „наш дом”. От друга страна тя е има за цел да ни приобщи към каузата #Endecocide, придружена от специално подготвена петиция. Идеята е да се съберат един милион подписи пред 21 януари 2016 г., за да бъде представен проекта пред европейските юридически сили. За момента са събрани 196 000 подписа. Наш ред е.

Нека бъдем отговорни. Ако не за нас, то за нашите деца.

Научете повече на endecocide.org и climatrevolution.co.uk