Изкуството, което наричаме "мода" е толкова противоречиво, че на моменти не можем да разберем посланието му. Тогава подлагаме под съмнение музите на творците в модните среди.

Е, вдъхновение винаги може да се черпи - прически, тоалети, грим... Ние се вдъхновихме, за да ви дадем ценен съвет: не се гримирайте така! Особено в ежедневието. Разгледайте и ще разберете.

Снимка: VOGUE

Колкото и да обичаме ярки устни, колкото и червеното червило да е класика... ами, това не можем да го разберем. И докато на модния подиум това може да изглежда някак... хм, интересно, ние ви съветваме все пак да не прилагате наложената от Maison Margiela тенденция навън. Освен ако не е Хелоуин. 

Снимка: VOGUE

Контурирането на устните с молив преди нанасянето на червило е ключов съвет от всички гримьори, особено когато искаме цветът да остане само върху устните. И също когато искаме да се задържи малко по-дълго върху тях. Е, не мислим, че точно това очертаване се има предвид, но... кои сме ние, за да съдим Maison Margiela? 

Снимка: VOGUE

Цветна очна линия? Прекрасно. А светла очна линия? Още по-прекрасно.

Колкото и стилно да стои тази очна линия на модния подиум, ние ви напомняме, че тя все пак е от ревю на висша мода на Versace. И че тази визия в никакъв случай не е подходяща за ежедневието. Е, по-смелите дами могат успешно да опитат този грим за дискотека, бар или тематично парти, но бъдете предпазливи както с цветовете, така и с формата. 

Снимка: VOGUE

Maison Margiela показва изключителна креативност що се отнася до последните тенденции в грима. Признаваме си, не се бяхме сетили. Не опитвайте това вкъщи. Особено ако планирате да излезете с него.

Снимка: VOGUE

Този грим ни плаши точно толкова, колкото ни харесва и роклята - много. Не сме сигурни кое е - бялата спирала върху зелените очи на модела, двуцветните устни, бялото лице или различните очи. Всъщност, не можем да се концентрираме върху един детайл. Да, гримът от дефилето на Maison Margiela определено е въздействащ. Смятам обаче, че не това е въздействието, което дамите търсим в своето ежедневие - страх. Ако все пак сте толкова впечатлени от визията (в това число и найлона около главата), то ние прегръщаме идеята (и силно настояваме!) да го оставите чак за Хелоуин.

Снимка: VOGUE

Maison Margiela тук ни смути с устни. Макар и не толкова дръзко колкото останалите му творения този сезон, ние смятаме за нужно да повторим съвета си: в ежедневието си контурирайте устните си с молив, който е в цвета на червилото. Или поне не контрастира коренно на него. 

Снимка: VOGUE

Друго топ правило: когато нанасяте червило, се постарайте то да бъде само върху устните. Не, че червилото е най-големият акцент тук.

Снимка: VOGUE

Въпреки, че тази визия е на Chanel и е доста по-семпла от показаните досега, ние решихме, че е важно да споменем: силния молив за очи го оставете за нощни излизания, а не за ежедневието. 

Снимка: VOGUE

В сравнение с останалите, тази визия на Maison Margiela е доста семпла - имаме само един неонов акцент върху ярки устни. Ако трябва да сме откровени, дори ни харесва доста. Не забравяйте обаче, че това е висша мода и мястото й е само и единствено на подиума.

Снимка: VOGUE

Започнахме с Maison Margiela, завършваме с Maison Margiela. Скъпи дами: да, подчертаните вежди са на мода. Не, не е последен писък на модата да ги подчертавате с различен от естествения си цвят. Не го правете.