Да, смущаващо е чувството, но не и непреодолимо. Разбира се, че всяка професия има своите специфики, но ние стигнахме до извода, че десетте модни заповеди, които следва да споделим мога да бъдат от полза на всяка една от нас. 

#С времето ще усвоим изкуството, наречено Layering. To се състои в това да познаваме добре тялото си, да съчетаваме умело материи и цветове и да комбинираме дрехи, които напластяваме, за да създадем обем и елегантен силует. 

#Преминавайки от сезон на сезон ще започнем да оценяваме силата на основните части от дамския гардероб или добре известните basics. Категорията включва правите рокли и поли, панталоните с висока талия, вталените ризи, малката черна рокля и не само. 

#В един или друг момент ще постигнем стилния баланс. Да, привърженици сме на ярките цветове, смелите кройки, асиметирята, принтовете и обемите. Реалността, от своя страна, ни заземява и ни предизвиква да приемем общоприетите модни кодове и да ги включим в ежедневната модна игра. Не ни се вярваше, но и тя е развлекателна. Впечатление сме, колко много можем да постигнем с една жилетка в стил BCBG. 

#Ще трябва да инвестираме в по-удобни токчета. Високите обувки са сред любимите аксесоари на съвременна жена. С тази разлика, че тези, които може... не, поправка, с които бихме издържали да ходим цял ден трябва да са удобни и стабилни. За щастие, тазгодишните тенденции при обувките отговарят на бизнес очакванията на модерния гардероб - плътни токове, меки подметки, благородни материи и др. 

#През топлите сезони ще трябва да забравим за тънките презрамки или почти... Неуместно е да носим провокативно облекло на работното си място, това е повече от ясно, но... Да, има решение и на това. Модните трендове за 2016 са изпълнение с блясък и фини материи, с които можем да прикрием голите си рамене и/или деколте. Така ще носим любимата си рокля с тънки презрамки свободно и уверено. 

#Семпло, но качествено. За да се чувстваме красиви и привлекателни на работното си място, обличайки се подобаващо за съответната среда, ще залагаме на благородни материи, включително коприна, сатен, студена вълна, а защо не и велур. 

#Цветовете ще носим с аксесоарите. Е не можем да носим твърде ярки и привличащи погледите дрехи с мотиви на работа, но за сметка на това, обувките, чантите и другите аксесоари са начин да повдигнем духа на всекидневната ни визия.