Модата няма тайни за нас, а лятото наближава. Затова е време да научим как да се грижим за банския си костюм, за да бъде той да бъде в идеално състояние по време на ваканционния период. 

Допитахме се до няколко специалисти, работещи в специализирани маркови бутици и ателиета. Изводите са, че... 

Също както финото бельо, #банският костюм е редно да се пере на ръка. Съвременните модели, позиционирани на международния пазар, са изработени от специално разработени материи, които както дантелата или сатена изискват специални грижи. 

#той не бива да бъде слаган в сушилня. След приятно прекарания ден на плажа, почистете банския костюм и до оставете да изсъхне на въздух. 

#трябва да внимаваме на какви повърхности седим. Да, като стана въпрос за материи и текстури, тези на модерните бански костюми притежават тъкани, които могат лесно да се увредят ако се докосват или търкат на грапави или груби повърхности. Ако искате да запазите модела, избран от вас, е добре да го щадите - точно както пазите своите любими дрехи и/или обувки. Така ще можете да го носите и догодина. 

#по-скъпото е рентабилно. Избирайки по-скъп модел бански костюм, вие си осигурявате качество, стил и перфектна визия. 

#е добре да използваме закопчалките или връзките, предназначени за свалянето на банския костюм. Не случайно са включени в кройката му. в противен случай рискуваме да го деформираме или скъсаме.