Стилните отговори са за дамите, чиято фигура е...

NB.: Използваме кодове за определянето на различните видове силуети. 

#A и О - Правата пола 

Силуетът - А-дамите са с малки рамене, тънка талия и широк ханш. А О-жените имат по-овален силует. И в двата случая, искаме да наблегнем на горната част на тялото, за да бъде силуетът перфектен. 

Защо тази пола? - Избираме модел с висока талия, права кройка с цепка и до коляното. Тези от нас, които се притесняват от малкото си коремче, могат да залагат на широк или увиващ се около талията колан. За да не прибавяте излишен обем на силуета, залагайте на материи като сатен и/или дантела. 

Как да я носим? - Фините материи, които структурират силуета са идеални за вас. За предпочитане са по-тъмните материи, включително графит и кафяво. Тази от нас с А-фигура е добре да съчетават полата си с прави ризи, а другите с О-силует с по-свободни модели от коприна и/или шифон. 

#Х и 8 - Моделите с висока талия 

Силуетът - Женствен и пищен. Дамите с изразени бюст и ханш е редно да залагат на кройки, подчертаващи талията, така че да съхранят хармонията на изкусителната им фигура. 

Защо тази пола? - Тъй като тя ще подчертае талията и скрие останалото. Да, директни сме, но коя от нас би отрекла факта, че колкото и да сме уверени в себе си, на моменти, се притесняваме от закръглените си форми. Носете модели с висока талия и леко разкроена форма, така че фигурата ви да бъде подобаващо издължена. 

Как да я носим? - Със сандали или пантофки. От друга страна, съчетавайте полата с блузи и горнища с V-образно деколте, за да компенсираме извивките на тялото. 

#Н - Разкроените поли 

Силуетът - Тази фигура се счита за по-правоъгълна. Ако проследим силуета с поглед, забелязваме, че ханшът е равен с раменете. Целта е точно тези две части на тялото да изпъкнат и да подчертаем талията. 

Защо тази пола? - Тя ще извая силуета, придавайки му женственост и стил. Трапецовидните кройки са идеални, когато искаме да акцентираме ханша, или талията - особено ако моделът пола е с висока талия. 

Как да я носим? - Независимо от материята, цветът е много важен. Залагайте на ярки нюанси. Лято е. Да придадем блясък на външния си вид. В случай, че искаме да разчупим лъскавата визия, можем да съчетаем ретро-полата с къс топ тип блузон и/или кожено яке. Що се отнася до обувките, токчетата не бива да са по-високи от 6-7 см, а балеринките? Тях може да ги носите постоянно. Те са неизменна част от дамския гардероб. 

Без латиница не може... 

#I - мини-полите 

Силуетът - тези от нас, чиято фигура наподобява латинската буква I са високи, а силуетът им е андрогенен т.е. малък бюст, права талия и малък ханш.

Защо тази пола? - вие може да си позволите да носите всички видове мини-джупи. Дали ще са плисирани, подплатени, прави, със или без декорации - фигурата ви позволява да експериментирате с външния си вид както и когато поискате. Вие имате идеалната фигура, така че може да носите всичко, което си поискате.  

Как да я носим? - Тази година блузоните са на мода, тениските също. Затова можете да съчетавате мини полата с оригинален, щампиран t-shirt, hoodie и ефирни балеринки. На тези от нас, които прекарват повече време в офис, препоръчваме блейзър с вталена кройка и дължина до бедрата. 

#V - а за вас дами, плисираните модели

Силуетът - Този силует е като т.нар. А, но на обратно - раменете са по-широки, а ханшът по-прибран, талията фини. 

Защо тази пола? - За да балансирате стилно своя силует е добре да залагате на плисираните поли до и/или под коляното. Свободно може да си играете с цветовете и размера на плисетата - съобразявайки се със собствената си фигура разбира се. Целта е и да придадем повече женственост на атлетичното си тяло по неподправен начин. 

Как да я носим? - Характерни за плисираните поли са леките и меки материи. Тези, които при движение се носят по въздуха и придават фееричен лик на външния вид. За да запазите пропорциите, съчетавайте полата с блузи от фини, благородни материи, които няма да прибавят обем на торса.