Сигурно винаги избирате прическата си според това каква е фигурата ви, какво е настроението ви или просто по навик, но замисляли ли сте се защо обикновено клоните към някакъв определен избор. Например колкото и да сменяте нюансите, винаги подстригвате косата си късо или обратно – никога не сменяте цвета, но обичате да си играете с дължината. Ако фризьорите бяха психолози, ето какво щяха да ни разкажат за характера на клиентките си!

Първо по отношение на дължината. Забелязали ли сте, че жените, които са екстровертни по природа, предпочитат откритите и къси прически, които разкриват шията, челото, ушите.?Тези дами са обикновено с широк мироглед, лесно се сприятеляват, но може и да са властни и налагащи се.

Дългите коси, които закриват част от лицето, са предпочитани от по-срамежливите и интровертни характери. По-затворените дами по правило избират прически, които са достатъчно обемни, за да могат да “се скрият” зад косите си.

Ярките и отличаващи се цветове като платинено русо, медно червено, гарваново черно и всевъзможните нюанси, привличат вниманието на околните, затова те са предпочитани от уверените жени, които търсят внимание или обратно – обичат да демонстрират независимост и сексапил.

Има и много дами, които в никакъв случай не биха експериментирали с цвета на косата си, защото се харесват такива каквито са, или са толкова затворени в себе си, че косата е последното нещо, което биха променили във външността си.

Нерядко коафьорите развиват дарбата и на психолози, признават самите те. И допълват, че както характерът си личи по избора на прическа, така и ако специалистът има наблюдения върху своя клиентка, той би могъл да предложи най-подходящите решения за визията й.

В крайна сметка се оказва, че не е толкова трудно да промениш нещо в себе си. Ако искате да развиете способността си да общувате, просто изберете открита прическа – вържете косата на опашка например, и нека шията ви, ушите и челото се виждат, за да предразполагат към комуникация. Ако държите да запазите естествения си цвят, но желаете да привлечете внимание, поиграйте с формата, дължината или аксесоарите. Но най-вече - не се оставяйте на течението!