Отворете гардероба. Нямате туника? Бързо към магазина. Защото тази дреха ще е хитът на лятото. И ако не искате да припявате евъргрийни, а да се бухнете в топ 3 на модната класация, побързайте да си купите поне няколко модела в различни цветове.

Туниката има много плюсове. Най-големият от тях е, че може да се носи както с дънки, така и с тънки памучни панталони, с клин, с къси панталонки, самостоятелно, че даже и с бански.

Цветове и принтове

Туниките на 2012 година са в двете крайности - в ярки или в неутрални цветове. Всъщност по-важното от цвета е съчетанието им с другите дрехи от гардероба.

Сиво, виолетово, вишнево, бяло, коралово, розово, синьо… Що се отнася до принтовете, актуални ще бъдат геометричните фигури, етно фигурите, както и абстрактните илюстрации. Туниките с етно принтове са най-вече в пастелни, природни тонове.

През лятото ще е особено актуално да носите туника с принтове, които се повтарят и върху панталоните ви. Цветовете обикновено са по-тъмни, което говори за увереност в себе си.



Кройката

Кройката може да е класическа права или по-разкроена за слаби момичета. Ръкавите – дълги, къси или изобщо ги няма. Деколтето е в нетрадиционни, но меки форми, с което се придава женственост и изящество на силуета.

Съчетаване с други дрехи

Туниката се съчетава най-добре с панталони в контрастен цвят. Класически комбинации са червено, бяло и черно. Добавете и кожени аксесоари и ще добиете абсолютно шармантен облик.

През жаркото лятото дизайнерите съветват да обърнете особено внимание на тъканите. Въздушните и леки материи не само ще задържат прохлада, но и движенията ви ще бъдат свободни, а не сковани.



За плажа изберете туника с един размер по-голяма. Това лято ще бъдат модерни дългите до петите туники, но задължително с подчертана талия. Използвайте тънко коланче в ярък цвят. Така наистина ще сте облечени в стилен тоалет, а не в нощница.



Добавете масивни обеци и със сигурност ще привлечете погледите на мъжете и завистта на жените. И бъдете сигурни, че има защо!