Плисето носи усещане за лекота и фееричност, но не всяка дама може да си позволи да облече плисирана рокля или пола. Така ли? Кой е създал това модно клише? Хубавото на клишетата е, че може да ги разбиете, без да ви мигне окото. Само трябва да внимавате за някои тънкости при избора на аутфит...

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Принцеса Катрин

Дължината...
Относно нея, винаги се придържайте към едно основно правило – ако роклята или полата е плисирана, дължината й не трябва да е точно до коляното – единият вариант е тя да достига над него, а другият – дрехата да е дълга до глезена. Плисето малко под коляното създава усещане все едно току-що сте извадили дрехата от гардероба на баба. Освен това, ако се притеснявате, че коляното ви изглежда малко по-голямо, отколкото трябва да е, то просто сложете дълга пола или рокля, която ще отклони вниманието към ефекта на плисето, вместо към несъвършенствата на вашето тяло.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Никол Кидман

Размерът...
Имаме предвид размера на плисето, разбира се! Та, ако се чудите кое плисе ще ви отива повече, имайте предвид, че малките плисета отиват и на по-закръглени дами, тъй като оптически смаляват визуалната повърхност. Малкият размер е добър вариант и за ниските дами, защото по-големите плисета ще ви погълнат визуално.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Джесика Алба

Цветът...
Лятото е сезонът на смелите цветове, така че залагайте смело на коралово, зелено, жълто, синьо, розово и златисто. По-закръглените дами трябва да внимават с принтовете – по-добре е да се придържат към едноцветните материи, за да създават усещане за фееричност, без да добавят излишни килограми към визията си.