Изборът на рокля се оказва най-важният, който прави всяка млада дама, за да изглежда бляскаво, елегантно и запомнящо се на тази важна вечер. Ние бихме казали – а защо рокля и само с нея ли можем да направим впечатление? Разбира се, че не! Няма да останем голословни, а ще подкрепим тезата си с конкретни и актуални примери от модния подиум.

Панталонът в съчетание с елегантно сако, и гащеризонът в подходящи материи и цветове, в комбинация с добре подбрани аксесоари за случая, наистина ще те направят различна, отличаваща се, или с една дума – принцесата на вечерта, без да си облечена в принцеска рокля.

Ако си се спряла на класическите бяло и черно, ти предлагаме три зашеметяващи визии на гащеризона.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Чешкият модел Каролина Куркова е в бял гащеризон с гол гръб. Материята е блестяща и сама по себе си прави впечатление. В добавка са червените обувки на висок ток и дискретният клъч в сребристо. Роузи Хънтингтън-Уайтли е подбрала гащеризон в актуалните за сезона райета. Моделът е класически, като крачолите правят интересна препратка към чарлстона. Визията позволява големи бижута и много високи токчета. Бионсе също е заложила на класика – шахматна горна част и изчистена долна в черно. Аутфитът също предполага присъствието на открояващи се бижута.

Цветният гащеризон също би бил добър избор, имайки предвид, че в края на май месец природата ще бъде в пълен синхрон с твоя тоалет.
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Миранда Кер е в синьо кадифе с интересни елементи на деколтето, които се явяват акцент. Червеното червило в случая прекрасно допълва и изпъква с цвета на гащеризона. Вторият модел е от колекцията на Salvatore Ferragamo – цветен, жизнен и с голямо присъствие. Червените сандали чудесно го допълват. В този случай трябва да сте внимателни с избора на бижута – те трябва да са по-малки и незабележими. На третата снимка е актрисата Ванеса Хъджинс. Гащеризонът е почти в телесен цвят, но има един важен акцент – яката, която е направена от камъни. Тя е в синхрон с малката чанта с дръжка верижка.

Кой е казал, че панталоните тип шалвари не стават за официални събития? Ето няколко примера, които илюстрират точно обратното – всеки един от гащеризоните има свой собствен звезден акцент, който ги прави неповторими.
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Отляво надясно – моделът Хайди Клум, актрисата Анджи Хармън, дизайнерът Вера Уанг и принцесата на Монако Шарлот Казираги.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos


Още предложения в дантела от Кристен Стюарт, с инкрустирани камъни от Кат Греъм и напълно изчистен вариант на гащеризона от Сара Джесика Паркър.

Панталонът отдавна не е само мъжко облекло, а и съвременната мода ни доказва, че той може да е женствен по много и различни начини.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

На първата снимка е актрисата Джесика Алба в стилен костюм с бяла риза. Интересен акцент са черните пайети по ревера на сакото и кантовете на панталона. Класика в жанра демонстрира и Мила Йовович – бяла риза и черен панталон с висока талия и разкроени крачоли. Малкият клъч загатва за официалното вечерно събитие.

Съчетанието на панталон и бюстие или ефектен топ – още един шанс да бъдеш различна, стилна и провокираща.
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Доказателството – актрисата Фрида Пинто на лявата снимка и модел от колекцията на Collette Dinnigan за сезон 2013/2014.

И все пак, ако не си съвсем готова да замениш роклята за панталон – ето едно компромисно решение – бюстие, къси панталони и фантастичен подвижен воал.

Снимка: promoutfitters.com


Още няколко варианта на визията:

Снимка: promoutfitters.com

Е, ще се осмелиш ли да бъдеш различна?

Снимка: promoutfitters.com