Модата е нещо чудесно, но по-важно от това да сте облечени в крак с последните тенденции, е да сте наясно с предимствата и недостатъците на своята фигура. Знаем, че е почти невъзможно на всяка от нас да отиват всички модели, цветове и материи от колекциите на дизайнерите - не, не само, защото оригиналите са скъпи.

Колкото и да е изкушаващо да си купуваме тоалети, които ще стоят добре на фигурата, за която си мечтаем, все пак е по-разумно да се разполагаме според даденостите си. Има една общовалидна истина – почти всяка жена има някоя част от тялото си, която не харесва особено. Обаче с добре подбрани дрехи, обувки и бижута, „проблемът” може да бъде лесно туширан. Бъдете честни пред себе си – ако имате коремче, не си купувайте рокля/блуза по него, независимо колко ви се иска. Освен всичко, модата трябва да е и удобство – ако не е, няма да се чувствате уверени, а именно увереността е най-важното нещо, което трябва да „обличате” преди да излезете навън.

И така, да изясним - кои са основните типове фигури:

Ябълка - жените тип „ябълка” са с по-едър торс, но с тънки ръце и крака. Обикновено талията не е особено изразена, а понякога и съвсем липсва. Бюстът може да е по-голям или по-малък, но при всички случаи килограмите са концентрирани в "средната" част на тялото.

Круша - по-слаби в торса, ръцете и раменете, но сте закръглени в задните части и краката. Линията на талията е добре очертана и е по-тънка от ханша. Обикновено тази фигура е придружена от малък бюст и дълга шия.

Пясъчен часовник - известна като идеалната форма на тялото, жените тип пясъчен часовник имат много тънки талии. Бюстът може да е среден или голям. Като цяло – тяло със секси, женствени извивки.

Правоъгълник - с такъв тип тела обикновено са спортистите и манекенките. „Момчешкият тип” тяло означава накратко, че имате слаби крака, бедра, ханш и талия, нямате никакви извивки, а бюстът обикновено е доста малък.

И така, след като вече сме наясно с основните типове фигури и сме определили какви сме, ето и какво трябва да правим, за да извлечем максималното от това, с което ни е дарила природата:

Модни съвети за Ябълките:

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  Тъй като ябълките са закръглени в торса, е добре да се ориентират към цветове, които ги карат да изглеждат по-слаби. Именно - тъмните тонове – всичко нюанси на черното, шоколадово кафявото, тъмно зеленото, патладжанът, по-мрачните сиви тонове… Освен правилните цветове е важно да се придържате към монохромния вид, защото е гаранция за липса на "допълнително добавени килограми". Естествено можете да съчетавате различни цветове, стига да не се пресичат в средата на тялото ви. Добре е да избягвате твърде смелите принтове и шарките. Вместо към тях, ориентирайте се към хоризонтални райета, малки точици, каре.

Материите

Материите, които е добре да избират жените за фигурите си тип