Създател и стилист на „Мезон Сант-Ерем“ е Габриела Колева, която е и новият собственик на бранда „Рошавата гарга“. Новата модна къща ще предлага дамски облекла с акцент върху елегантни и чисти силуети, съчетани с рафинирани и структурирани платове, отговарящи на естетическите потребности на модерната делова дама. Вдъхновена от епохата на 18-ти век, в която изтънчеността е била високо ценена, и от френския стил като цяло, модна къща „Мезон Сант-Ерем“ ще предлага финес както в линията бизнес облекла, така и при официалните и вечерни тоалети.

По време на пресконференцията г-жа Колева обяви, че ще развива „Рошавата гарга“ като част от новата модна къща и ще запази експерименталния и ексцентричен стил, наложен от Албена Александрова. „Рошавата гарга“ ще е запазено поле за изява на талантливи млади български дизайнери и студенти по мода. Албена Александрова от своя страна сподели, че е спокойна, защото знае, че в ръцете на нейната дългогодишна клиентка Габриела Колева „Рошавата гарга ще полети високо!“.

Габриела Колева има 20 години професионален опит в бизнес сектора, съчетан с афинитет към изкуствата – рисуване, литература и балет. Специален гост на пресконференцията беше Шон Кенеди – дългогодишен приятел на г-жа Габриела Колева, който е бил продуцент, режисьор и организатор на много от големите събития на президента Клинтън, включително пред катедралата "Св. Александър Невски" при посещението му в София през ноември 1999 г. Шон Кенеди сподели, че винаги се е възхищавал на стила и поведението на Габриела Колева, която му напомня Джаки Кенеди, и още при първата им среща е усетил нейния усет за красивото, голямото ѝ въображение и иновативния поглед, който има. А когато е разбрал, че тя започва нов проект в сферата на модата, е решил лично да я подкрепи.

Специален гост на официалното откриване бе и г-н Стефан Делайе – председател на Френско-българската индустриално-търговска камара. Той акцентира върху това, че модната къща е кръстена на името на граф Арманд Марк дьо Монтморан дьо Сант-Ерем – френски благородник и държавник от 18 век и министър при управлението на крал Луи XVI.

По време на официалното откриване бяха представени избрани облекла от премиерната колекция на модната къща. Тя включва бизнес линия дамски облекла, залагаща на костюми, рокли и палта с изчистени силуети в пастелната цветова гама. Облеклата са изработени от естествени материи като коприна, копринено кадифе, кашмир, туид, вълна и алпака, гарнирани с ширити в стил „Шанел“. Колекцията бе представена от юристи от две водещи адвокатски кантори в България – Си Ем Ес „Камеран Маккена“ и „Кинкин енд партнърс“.

В ателието си на ул. „Аксаков“ 15 в София модна къща „Мезон Сант-Ерем“ ще предлага на своите клиенти ушиване на тоалети с богат избор на платове и ширити от Франция и Италия, както и със специална селекция на платове „висша мода“ от Париж, Франция.

Снимките в галерията са на Костадин Кръстев-Коко и сп. „Хайлайф”