Тя е красива и талантлива испанка. Израства в работно предградие на Мадрид. Танцува от 4-годишна. Завършва Кралската танцова академия и Института по класически балет в Мадрид в трупата на световноизвестния Хоакин Кортес. Името й е Моника Крус Санчез и по-известна от секси фигурата й е нейната секси сестра - Пенелопе Крус. 

Малко хора знаят, че през 2010 г. Малката сестра Моника взима участие във филма Карибски пирати: Странни брегове”. През втората половина на снимките на филма, напредналата бременност на Пенелопе вече е съвсем видима и това налага тя да има дубльорка за някои сцени. 

Малката сестра на Пенелопе има същите очарователни латино черти като нея – дълга тъмна коса, лешникови очи с красива форма, предизвикателна усмивка.



Като добавим към това и нейната пластичност, благодарение на дългогодишните танци, няма как Моника да не е желано лице и от много модни марки. На опашката се нареждат – Mango, Agent Provocateur и др.

 


Тя е известна танцьорка в Испания ( и не само), но е и често избиран модел и актриса. 

Двете сестри си сътрудничат за новите модни колекции на различни марки - Charles Vögele, MNG, Biaggini Violett. Последният им общ моден проект е първата swobodna  линия на Agent Provocateur — L'Agent.