Десетки от най-големите световни звезди на киното, музиката и модата преминаха по червения килим на ежегодната благотворителна MET Gala 2015. Тази година фокусът е върху Китай и изложбата в музея "Метрополитън" в Ню Йорк цели да покаже как културата на тази страна е представена в западното общество – основно чрез киното и модата.

Традиционно, събитието събира на едно място най-големите световни звезди, които всяка година съобразяват тоалетите си с темата на бала. Така червеният килим се превръща в място дори по-любопитно от изложбените зали, защото виждаме десетки индивидуални модни вариации на една и съща, винаги провокативна, тема.

Риана Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Тази година сред звездите, които се откроиха с избора си на облекло на тема "Китай, през лупата", бяха Риана с царствено наметало от Guo Pe, Бионсе с модел на Рикардо Тиши от линията Givenchy Haute Couture, Кери Ръсел с рокля Altuzarra, Дженифър Лопес с Versace, Ким Кардашиян с Roberto Cavalli, Амал Аламудин с прелестна червена рокля John Galliano и Сара Джесика Паркър, която прикова погледите с изящно украшение за глава от британския майстор-шапкар Филип Трийси и рокля на H&M!

Сара Джесика Паркър Снимка: Getty Images/Guliver Photos