Какво е да си модел? Дали наистина е толкова бляскаво занимание или цената да си в бранша се плаща с много труд и поредица конфузни моменти? Какво се променя, когато една мечта се превърне в реалност?

Тази седмица е ред на Мариам Матева, с която вече сме ви срещали. Тя е все още ученичка - тази година е 12 клас, но е модел още от 16-годишна. От тогава вече е била корица на няколко списания, а в свободното си време скицира модели на бижута, спортува или се занимава с домашния си любимец.



Продължава >>>

 

 

Занимание извън модата?
В момента съм ученичка, 12 клас. Уча бижутерия- ювелирство. Обожавам да скицирам модели на бижута.

Какво те накара да поискаш да се занимаваш с мода?
Започнах съвсем спонтанно, за мен самата беше много неочаквано. От малка обичам да рисувам и скицирам. Започнах да рисувам дрехи и се получи много добре, след това се замислих- защо пък да не стана модел и да започна да представям дрехите? Съдбата ме заведе в агенцията и там започна всичко.

Припомнете си повече за Мариам >>>

 

 

 




Разкажи ни за първите си преживявания в бранша – какво те изненада, какво те впечатли, за кое не беше подготвена, кое ти хареса?
Веднага започнах да снимам! Първото списание, за което снимах беше „Go guide”, снимах за корица. След това снимах за „MODA” отново корица. Забавното е, че и двете списания излязоха в един месец и аз бях на корицата, а пък бях едва на 16 години! Когато станах на 17, снимах корицата на „AMICA”, с която най- много се гордея!
Когато снимам, с екипа винаги е много забавно! Случва се да пускам по някоя „пловдивска майна“ и всички да се смеят :) Досега съм работила с много мили хора, но в същото време страхотни професионалисти. С тях сме в прекрасни отношения.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?
Обичам спорта, харесвам аеробиката и тичам понякога, обожавам да се занимавам с кучето ми и да излизаме на дълги разходки, обичам и да се събирам заедно с моите приятели.

Какво очакваш и се надяваш да ти се случи сега, когато вече си модел?
Надявам се да продължа с пълна пара заниманията си, свързани с модата и някой ден името ми да започне да работи за мен.

Весела Станева: Има нещо нередно в детските конкурси за красота >>>