През това лято цветята са навсякъде. Thinkstock /Guliver Photos

Сетивата ни сякаш са пропити с тях и накъдето и да обърнем поглед, само цветя виждаме. В този случай се налага да конкретизираме - към която и витрина да погледнем, само цветя виждаме. Това е така, защото цветните принтове направо превзеха умовете на дизайнерите и съответно - сърцата на дамите.

Цветя има къде ли не - върху обувки (високи, ниски, сандали, кецове), рокли, поли, къси панталонки, чанти, бижута и всякакви дрънкулки, шалове, чадъри, бански... Това лято буквално дишаме цветя!

Почти няма дизайнер, който да не е използвал такива мотиви в колекцията си за горещия сезон на 2010. Със завръщането на разкроените поли с висока талия и дължина до коляно, късите панталонки с талия до пъпа и мини-роклите без презрамки това бе просто неизбежно. Пропуснахме и късите секси гащеризони, перфектни за плажа или за всеки отпускарски летен ден.

Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, DKNY, Anna Sui, Christian Dior... назовете дизайнер и ще ви извадим цветен тоалет от лятната му колекция. И ще се гмурнем в цветен океан...