Култ към красотата с Гергана Баева за COCO Dry Bar, COCO Nail House и The Barber Shop

Снимка: Димитър Ламбов

Създавате места, които са колкото вдъхновяващи толкова и практични. Идеята за услугите, които предлагате са в унисон с всичко красиво и подвластно на Нейно величество - Красотата. Какви са ритуалите, с които изкушавате вашите клиенти?

Ритуалите може би в повечето случаи са разбирани като предоставяне на конкретна услуга в салоните за красота. При нас ритуал е едно цялостно вдъхновяващо изживяване - от посрещането, през перфектно изпълнена услуга с внимание към всеки детайл с професионално отношение, специално подбрани продукти, според нуждите на всеки клиент, до усещането за пълен релакс.

Ние не вярваме в поговорката „Трай бабо за хубост“.  Напротив – вярваме, че грижата и разкрасяващите процедури трябва да са приятно преживяване за всеки. Дали ще е приятен разговор със стилиста, или спокойно отмаряне сам с мислите си, чаша кафе, докато ти стилизират косата или оформят маникюра ти – изборът е твой, стига да се чувстваш добре, уютно и приятно.

Детайлът е първото нещо, което прави впечатление от интериора до обслужването, в комбинация с изчистен дизайн и усещане за тотален chill. Това ли търсите в предлагането на вашите услуги?

Точно така, основната ни цел е с първата крачка през прага на нашите салони да се отдадеш на "време за себе си", да изпиташ онова егоистично желание да не вдигаш телефона си и да не мислиш за нищо друго, само за добре прекарано време. Не случайно подписът на марките ни е "Превърни грижата за себе си отново в удоволствие".

Снимка: Димитър Ламбов



Като си говорим за модата като начин на живот и мислене, каква е философията на вашата мисия?

Ние вярваме, че модата и тенденциите не са обременяващ модел на подражание, а вдъхновяваща посока, с която да се забавляваме, докато намираме свои начини да я интерпретираме. Дори сме трендсетъри – водим и откриваме нови светове, изследваме ги и ги преживяваме преди някой да ни е разказал за тях. Следим и се интересуваме от тенденциите – мода, лайфстайл, изкуство. Следваме ги и ги развиваме, като добавяме наш собствен стил и привкус. А те на свой ред се харесват и се превръщат в трендове.

Разкажи ни повече за японския маникюр в COCO Nail House?

Звучи ти екзотично, нали? :) Казват, че преди около 400 години дамите аристократки в Япония са открили тайната на красивия и поддържан маникюр и как ноктите им да придобият деликатния блясък на розовата перла. Дали това е вярно, или не, ние обожаваме японския маникюр, който е здравословна алтернатива на добре изглеждащи нокти, без лак, подходящ както за дамите, така и за господата. Той следва класическите стъпки с оформяне и почистване на нокътната плочка, но за финиш се разкрива истинската красота на естествените нокти, като се полират внимателно и се подхранват с кератинова терапия с витамин А и Е, обогатена с бадемово масло. Препоръчваме го като здравословен бустер за ноктите през няколко маникюра.

Дълги години жените имаме своите „женски места“, но вече и мъжете могат да бъдат поглезени подобаващо. Как се роди идеята за The Barber Shop?

Тя дойде от самите мъже. С годините успяхме да създадем две места, които да бъдат за дамите „бягство“ от ежедневието. Места, в които да могат да превърнат досадната грижа за външния си вид отново в удоволствие. Сред клиентите ни имаше и доста господа. Но беше очевидно, че при тях го няма това чувство на лежерност и отпускане като при дамите. А и няма как, когато до теб разпалено се обсъждат цветовете на коса с имена на храна, или се говори за мода, деца, не дай си боже за мъже! И тогава ни хрумна, че може би и мъжете имат нужда от своя остров.
Някъде, където освен за подстригване и грижа за час, да отидат и да си повисят, да пийнат бира, да чуят най-новите мръсни вицове, че защо не и да се оплачат от жена си. Място за грижа и удоволствие, но само за мъже!

Кои са по-суетни жените или мъжете?

Мисля, че и двата пола са минимум по равно суетни. Въпросът е, че при дамите има доста неща, с които да експериментираш, които да променяш и съответно да имаш шанс да откриеш своя стил. При мъжете тези „оръжия“ са по-малко и може би това е, което ги прави толкова прецизни в грижата и взискателни спрямо външния си вид.

Какво ще бъде четвъртото предизвикателство за вас и за нас?

За нас страстта идва от измислянето на различни концепции и идеи, в които ние влагаме много душа, емоция и отношение и точно заради това проектите ни са успешни. Идеите се раждат в общуването между нас, като на шега. Но в моментът, в който изкристализират, ги развиваме и реализираме бързо. Само можем да тръпнем в очакване какво ще ни донесе утрешния ден... Аз също съм любопитна ;)

Снимки: Димитър Ламбов
Грим: Гергана Пащрапанска за Jane Iredale
Коса: Здравко Куманов за Living Proof
Стил: Станимира Янакиева за PINKO&BCBGMAXAZRIA