Модата на едноцветните коси отдавна е умряла, категорични са всички професионални коафьори и фризьори. Въпросът досега беше как да съчетаем цветовете? Как да изглеждаме малко по-приглушени, но в същото време косата ни да е богато оцветена? На този въпрос ни отговори Диана Петкова, която носи титлата „Колорист на годината” за 2010-та и е арт-директор на салони „Коса и стил”, гр. Русе. В професионалната й биография присъстват и множество международни участия в конкурси, ревюта и фотосесии.

„Хубавото на съвременните бои е, че можете да направите многоцветна коса в една гама, т.е вие ще изглеждате по-приглушено, но всъщност ще бъдете богато оцветена. Ти ще си в много цветове, но в никакъв случай няма да си шарен”, сподели тя пред LadyZone.bg.

Другият вариант, който тя препоръча е за жените, които са абсолютно убедени в себе си и винаги искат да са в светлините на прожектора. Става дума за контрастната коса: в черно и бяло. Черно и бяло е разбира се, образно казано. Една от тенденциите за тази година ще е именно: руса коса с черни или тъмно кафяви кичури.

Специално предложение Диана Петкова отправи и към романтичния тип жена. „Цветовете за дамата с детско и романтично излъчване са много пастелни, много светли. Дамите, които не желаят по-светъл цвят, могат да изберат различна дължина: по-къси или дълги, но определено малко по-семпли като натрапчивост на прическата. Примерно: къса коса, но с по-мека форма. Дълга коса, но по-права и по-лъскава. Ето това е романтичната жена”.

За фаталната жена „Колорист на годината” за 2010-та препоръча червения цвят, който е олицетворение на страстта и сексапила или пък кафявите и златисти нюанси. „Ако искате да впечатлите и да ви забележат дори и да сте с къса коса, тя трябва да е червена и ярка, докато дългата може да бъде с някакви кичури в медната гама и може да е по-топло кафява с леко медно, но тя ще бъде на вълни, примерно”.

Попитахме Диана Петкова и какво би препоръчала на жената, която не може да определи себе си само, като романтична и семла или само, като фатална и сексапилна. За пример тя даде себе си:

„Аз много обичам червения цвят, но не смятам, че съм такъв човек, който иска да бъде постоянно в светлините на прожектора. Затова си направих едни кичури в много красиво бордо, които ги примесих с медната основа, която по принцип нося и имам. В момента акцентът на сексапилната жена в моята коса са кичурите бордо на медна основа, с леко по-светло руси нюанси. Начинът, по който днес съм се стилизирала е навиване на маша. Същия ефект може да бъде постигнат с дифузер, като пак ще бъда в тази визия. Т.е. няма нужда да съм с много къдрици и да съм червена, за да бъда забелязана”.