Въображението на абитуриентите покрай баловете се развихря повече и от най-страшното торнадо, минавало някъде някога. Ефектното появяване на входа на училището или ресторанта е също толкова важно, колкото са роклята, гримът и прическата. Предлагаме ви няколко варианта за използване на различни превозни средства, всеики със своите плюсове и минуси. Искрено се надяваме, че органите на КАТ няма да прочетат тази статия.

В кофата на багера

гореТова определено е ефектно появяване. Малко хора биха се сетили, още по-малко биха го направили.

долуМоже да използвате това превозно средство само за кратко разстояние. В противен случай рискувате да ви спрат пътни полицаи. Рискът да изцапате дрехите си също е доста голям. Малко вероятно е багерът да мине специално за вас през автомивка. Но много вероятно е директно да идва от някой строеж или уличен ремонт.

С камион (и целият оркестър в ремаркето)

гореВ ремаркето на камиона има достатъчно  място да танцувате през целия път до ресторанта или училището. Затова може просто да се съберете една весела компания и да се развихрите още с тръгването. Някои от абитуриентите наемат оркестри, които да ги съпровождат до мястото на събитието. Ако натоварите всички музиканти в ремаркето, определено ще приковете вниманието и погледите на всички.
долуПътуването в ремарке на камион не е безопасно, особено ако трафикът е интензивен. Същото се отнася и за танците по време на движение.

Комбайнероинтелигентска - с трактор, комбайн или бетоновоз

гореТези превозни средства не са лъскави и луксозни, но пък са достатъчно нестандартни, за да събудят любопитството на околните. Със сигурност ще предизвикате много смях у съучениците си.
долуКомбайнът е доста голяма машина и трудно ще мине из тесните улички. Съобразете този факт преди да решите да го използвате, за да не заседнете на някоя пресечка.

Тагъдък-тагъдък с каруца

гореТова превозно средство лесно се намира в селата и по-малките градове. С малко повече търсене ще успеете да го откриете дори и в столицата и областните центрове. Този начин за превозване е екологично чист.
долуВъзможно е миризмата на животните да се окаже по-силна от скъпия парфюм, с който сте се напръскали.


Рев на трабантче, волга, варшава и други соцвозила

гореВсе още има запазени такива автомобили, а някои от тях се движат добре и са тунинговани за по-добър външен вид. За разлика от съучениците ви, пристигащи с дълги лимузини, вие може да слезете от вече позабравена ретро машина.
долуТези коли стават все по-голяма рядкост.



С автобуса може и да друса

гореС автобуса от градския транспорт ще се придвижите спокойно, безопасно и най-вече евтино. Вместо да наемате скъпи возила и да плащате за изразходвания бензин, на цената на едно билетче за градски транспорт ще стигнете успешно там, където и всички останали.
долуДо входа на училището или ресторанта ще ви се наложи да повървите пеша, защото и най-благоразположеният шофьор няма как да се отклони от стандартния си маршрут. Освен ако не наемете целия автобус.


Рокерски мотор

гореОсобено ефектно появяване, ако сте в секси, прилепнала по тялото рокля.

долуКаската, която ще ви се наложи да ползвате, може да развали прическата ви. Ако не ползвате каска – същото ще направи вятърът.

Специален режим на движение – линейка, полицейска патрулка

гореАко пуснете и буркана със сигурност ще сте звездата на вечерта (или ще сте такава  до момента, в който някоя пияна съученичка се съблече).
долу Колите със специален режим на движение се използват само по предназначение, а бурканът със светлини и звук се пуска само по спешност. Би трябвало да намерите някой близък, ама наистина много близък, за да имитирате случай на арест или заболяване, на входа на училището.


Фирмите за коли под наем имат специални предложения за абитуриентските балове. Наемането на автомобили обикновено върви е в пакет с други услуги – личен шофьор, стюардеси, алкохол и др. Най-големите ентусиасти резервират някои от най-лъскавите и луксозни возила още в началото на годината. Ролс-ройс Фантом за 1 час може да наемете срещу 200 лв. Дългите бели лимузини, в които могат да се возят 7-8 човека, са с такси от 300 до 500 лв. Сумата не е малка, но разделена между повече хора намалява значително. Автомобилът освен че се управлява от личен шофьор с костюм и фуражка, разполага и с минибар с напитки, телевизор, DVD и интернет. Цената за наем на джип „Хамър” е колкото 200 билетчета за градски транспорт в София, т.е. 200 лв. Мерцедес CLK е с около 50 билетчета по-надолу – 130-150 лв. Със 100 лв. в час се движат по-обикновените тойоти и опели.