Френската луксозна марка приключенства сред тропическите гори, където намери вдъхновение за новата си капсулна колекция, създадена повод новата кино адаптация на Disney - "Книагата на Джунглата". 

Редом с кино премиерата на лентата, КENZO представи своите стилни творения, заимстващи си с героите на Ръдиард Киплинг, автор на една известния роман. 

За изграждането на лимитираната серия, Карол Лим и Умберто Леон, арт директори на модната къща, се потопиха в архивите на американските кино студия и се поеха към вълнуващи приключения в северната полусфера на земята. 

Заедно с пантерата, Багира, Балу и всички други главни герои от вълнуващата история на Маугли, израснало в джунглата, KENZO отбелязва голямото им завръщане на големия екран със серия мъжко и дамско облекло за сезон пролет-лято 2016. 

"Идеята ни допадна още в момента, когато разбрахме, че проектът е свързан с филмовата реадапрация на "Книга на джунглата". Изведнъж визуализирахме преливането на цветови нюанси и форми, които да подчертават силуетите на моделите", споделя модното дуо. 

"Серията е в хармония с новата лента. Желанието ни бе да създадем дрехи, които да вървят ръка за ръка (както Балу и Маугли из джунглата) със съвременната адаптация на литературното произведение", допълват те.