.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво зависи от нас, за да успеем

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
2110833668.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Инвестирайте в себе си, справете се с лошите си навици, познавайте силните си и слаби страни, не рискувайте нещо, от което имате нужда

Американски инвеститор, бизнесмен и филантроп, Уорън Бъфет през 2008 година е класиран от списание "Форбс" като най-богатият човек на света. Богатството му се оценява на около 73,5 милиарда щатски долара към декември 2014 г. Към завършващите студенти от Университета във Флорида той произнася слово с практични съвети за успех и щастие. Те са отлични съвети, които всеки един от нас трябва да следва, независимо на каква възраст е.

Ето 4 от най-добрите:

  1. Инвестирайте преди всичко в себе си.

Инвестирането в себе си е най-доброто нещо, което може да направите, с което да подобрите собствените си добри страни и таланти. Това е отличен съвет, независимо дали става дума за образование, обучение или за подобряване на умение, което имате, включително да поставите начало на нов собствен бизнес.  

  1. Преодолейте лошите си навици, колкото е възможно най-рано.

Има хора със самоунищожителни модели на поведение и нездравословни навици. Те са хванати от всички тях като в капан. Номерът е да се измъкне човек от капана преди да е щракнал зад него. Много по-лесно е да се отървете от лошите навици в млада възраст, отколкото когато човек е навъртял години. Навиците представляват голяма част от реакциите в нашето поведение като големи хора. Веригите на навика са твърде леки, за да бъдат усещани, но когато станат тежки, вече не могат да се разкъсат. Въпреки това, навиците могат да бъдат променени по всяко време в живота.

  1. Познавайте както силните, така и слабите си страни.

Използвайте всяко свое знание и извличайте полза от нещата, които правите много добре. Избягвайте по всякакъв начин да навлизате във вашата слаба област. Разбира се, че не можете да бъдете експерти във всичко, но знайте къде областта на вашите знания се припокрива с територията на вашето незнание и стойте само вътре. Това е много важно.

  1. Не рискувайте нещо, от което имате нужда, заради друго, от което нямате належаща нужда.

Това ни най-малко не означава, че да се рискува е нещо много погрешно, но трябва да се прави само поради основателни причини. Пред завършващите студентите от Университета във Флорида, Уорън Бъфет казва, че е виждал както фирми, така и частни лица, които са предприемали големи рискове от алчност и са загубвали именно това, от което са имали нужда.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?