Със снимки с изумително красиви тоалети на починалия дизайнер Тиери Мюглер редица звезди почетоха неговата памет.

Иман, Ирина Шейк, Линда Еванджелиста, Деми Мур и още знаменитости показаха роклите на дизайнера, с които са се чувствали най-красиви. Така символично доказаха, че красотата е непреходна. И това не може да промени дори смъртта.  

Звездите споделиха и свои лични спомени от работата си с Мюглер.

Иман разкри, че той е един от мъжете, променил живота й. 

"Господин Мюглер беше не само дизайнер, който вярваше в мен, но и този, който вярваше в моята красота като  чернокож модел. Той беше мой съюзник не само пред публиката, но и зад гърба ми. Истински приятел!" - написа тя в Инстаграма си.  

Линда Еванджелиста също почете паметта на дизайнера с кадър с екстравагантен тоалет. Тя беше една от супермоделите на 90-те години и звезда в ревюта на Мюглер. 

Колко красива е била в изящните рокли на Мюглер си спомни и Синди Крауфорд. Един от първите дизайнерски артикули, които тя си купува в Чикаго, е била именно негова черна рокля без презрамки.

"Тази рокля ме караше да се чувствам като Мерилин Монро" - написа тя в Инстаграма си.  

В спомените на Клаудия Шифър дизайнерът е запечатан като "възхваляващ женствеността и фаталната жена".  Любимият й общ момент с него е ревю през 1995 г. в Париж, заедно с Джери Хол, Линда Еванджелиста, Ева Херцигова, Кейт Мос и Наоми Кембъл.  

Тогава немкият супермодел носи шармантен тоалет в бяло, с фина дантела, кристали и обемна наметка от кожа.  

"На света ще му липсва този гений!" - чии думи са това виж на следващата страница >>

Наоми Кембъл написа кратко писмо до дизайнера, споделяйки, че неговото излъчване винаги й е напомняло за балетен танцьор. Тя се запознава с дизайнера чрез баща си, с когото той е работил в миналото. В продължение на 3 години е част от неговите модни ревюта. 

Друга негова любимка на Мюглер е Ирина Шейк.

Тя се включи с негова изумително красива рокля на изложба на Музея за изящните изкуства в Монреал. Тогава дизайнерът я нарече "моето бижу". Освен това й благодари, че носи радост и красота на този свят. Ирина Шейк пък почете паметта му, като го нарече "бог на модата" и "истински човек".  

"На света ще му липсва този гений!" - написа Деми Мур. Тя публикува емоционално изказване, споделяйки, че нея е било чест да носи някои от роклите на Мюглер.  

Негови тоалети са носили още Лейди Гага, Мадона, Карди Би, Джордж Майкъл и др.

Френският дизайнер Манфред Тиери Мюглер почина на73-годишна възраст.