Сутиенът не е просто моден аксесоар, той е и онази част от дамския гардероб, която най-много се грижи за доброто ни здраве. Женските гърди се променят, като факторите, оказващи влияние за това, са – гравитацията, хормоните, кърменето, възрастта, както и ежедневните грижи, които полагаме за тях. За да бъдат добре оформени и сутиенът да стои максимално добре, трябва да го обличаме правилно. 

Два са основните начина, по които жените си слагат сутиена със задно закопчаване.

Първият – закопчават отпред, след което го завъртат, така че копчетата да отидат на гърба и промушват ръце през презрамките.

Вторият – промушват ръце през презрамките, сгъват ръце в лактите и ги извиват, за да закопчаят копчетата на гърба. Правилният начин е именно вторият, защото позиционира сутиена добре по тялото, преди да бъде фиксиран с последната стъпка – закопчаването.

Снимка: Thinkstock

 

Как да проверите дали сутиенът е поставен правилно?


Как да проверите дали сутиенът е поставен правилно?

1. Пъхнете пръст под презрамката на рамото. Ако пръстът минава свободно, значи презрамките са регулирани добре – не са нито къси, нито дълги.

2. Наведете се с главата надолу, така че, благодарение на гравитацията, гърдите да се „изсипят” в сутиена. Така ще избегнете прищипване на кожата с долната част на чашките.

3. Сгънете дланта си, за да се получи малка дъга и я пъхнете под мишницата. Извадете я с леко, поглаждащо движение, така че да сте сигурни, че целият бюст е в сутиена.

Изгледайте видеоклипа, за да сте сигурни, че правилно сте сложила своя сутиен.