Тази година бялото се носи в total look – тоест от главата до петите, единствено аксесоарите могат да бъда цветни. За съжаление малко от нас се осмеляват да носят бяло, защото този цвят подчертава недостатъците на фигурата ни. След като прочетете това, което следва, ще размислите.

Размер S

Дамите с фина фигура могат спокойно да играят с формите и обемите на дрехите. На тях отиват моделите slim (тип пура), на които трябва (само малко) да се навият крачолите, за да се виждат глезените. Също така, могат да комбинират белия панталон с по-широки блузи, които да придадат обем на бюста. За финал – аксесоарите – както можем да се досетим, всички цветове отиват на бялото, но това лято хит са златистите и сребристите нюанси, за това не се притеснявайте да заложите на обемни гривни или “пластрон” колиета. 

Снимка: zara

Размер M

За някои дами, чийто размер е по-голям от тези на момичетата в модните списания е по-трудно да си се представят облечени в бяло. Грешка! Вие също можете да изглеждате великолепно – необходимо е само да намерите идеалния баланс, реструктурирайки силуета. За тази цел заложете на панталони тип flare (леко разкроени крачоли), те ще “заличат” извивките на ханша и ще издължат силуета – особено ако сложите и токчета (мин. 5 см.). Що се отнася до горнището – правилото е да съчетаете панталона с блуза, която има фини подплънки, които да балансират и оформят силуета.

Размер L

Без паника, Дами! Ще сте прекрасни в бяло. Не бива да се притеснявате от закръглените си форми – напротив – гордейте с тях. На вас ще стои добре правият модел панталон (уверете се, че материята съдържа процент ликра, защото той има преимуществото да заема правилно формите на тялото) със средно ниска талия. При съчетаване на отделните части на вашето облекло, трябва единствено да внимавате с дължините на горнището, за да не скъсите силуета. Препоръчваме ви да се заиграете с дължини над ханша. Идеални за вас са блузите на воали, както и фините плетени жилетки с ръкави тип „прилеп”. Не забравяйте аксесоарите – дългите колиета и пръстените са перфектни за вас.