Зимата е сезон като всички други, през който искаме и имаме нужда да изглеждаме добре. Разбира се, здравето стои над модата, но все пак можете да бъдете елегантни без значение от климатичните условия, ако знаете как да избирате и комбинирате дрехите си. Все пак топлото облекло може да бъде и красиво!

Предлагаме ви 5 съвета как най-добре да съчетаете дрехите си през зимата:

Съвет 1: Обличайте се топло от кръста нагоре

За да се чувствате удобно през студените месеци, трябва да се обличате топло. За тази цел е най-важно да запазите температурата на горната част от тялото си, като същевременно изберете правилните материи и дължини, за да не изглеждате по-дебели.

Намерете дреха с дълги ръкави, които се стесняват в областта на китките. Можете да се спрете на блуза от коприна или друга лека материя. Не носете дрехи с широки ръкави, дори ако са много модерни. Студеният въздух ще влиза през тях, а това е предпоставка за разболяване.

Облечете пуловер или широка блуза отгоре, като основното правило е да не бъдат широки в долната си част, за да не ви правят да изглеждате дебели. Тези жени, които обичат да носят кашмир и вълна знаят, че качеството на материята е по-важно от дебелината й.

Съвет 2: Носете секси, но топло бельо

Вярно е, че бельото ви е скрито под всички дрехи, но това не означава, че отдолу всичко трябва да изглежда ужасно. Не жертвайте женствеността си заради зимния студ – абсолютно възможно е да си намерите бельо, което е едновременно секси и топло.

Съвет 3: Пазете краката си топли

Ако предпочитате панталоните, слагайте тънки чорапогащници под тях. Най-добрата тъкан за зимата е вълнената, а по отношение на кройката най-подходящи са тесните панталони.

На любителките на полите препоръчваме по-дебели чорапогащници или клинове. И разбира се, колкото е по-дълга полата, толкова по-топло ще се чувствате. Забравете за моделите, които се разширяват надолу – най-добри за ниските температури са правите поли.

И накрая, но не последно място, трябва да носите чифт качествени ботуши, без значение каква дреха ще изберете. Те ще предпазят краката и глезените ви от студа. Обувайте високи ботуши в същия цвят като полата или панталона си.

Съвет 4: Изберете подходящото палто

Палтото ви трябва да бъде топло и по възможност от висококачествена материя. Дължината му определя целия ви вид, така че изберете модел, който ви е по мярка и подчертава преимуществата на фигурата ви. Заложете на дизайн, който издължава, а не скъсява силуета ви.

За по-лежерен стил изберете късо палто, но внимавайте да не прекалите – ако е прекалено късо, може да ви „издуе” в областта на корема и да ви направи по-дебели. Дължината до под дупето стои добре на всеки, а и е изключително удобна.

Ако искате да изглеждате по-шик, заложете на палто, което се спуска под коленете или една идея по-високо. Късите, свободни модели с трапецовидна кройка изглеждат по-скоро ежедневно. Цветът на връхната ви дреха зависи от цвета на останалата част от облеклото ви – все пак е добре да си отиват.

Съвет 5: Пазете главата си топла

Шапки, шалове, ленти и барети – има толкова много аксесоари, сред които можете да изберете тези, които ви харесват и прилягат. Важното е да не позволите на главата си да изстине. Можете да експериментирате с детайлите, за да ви е топло и приятно едновременно – добавете брошка, изкуствено цвете или каквото ви хрумне.

За да запазите елегантния си вид, не забравяйте за грима. Акцентирайте върху устните и се грижете за косата си, която винаги трябва да изглежда добре.

Всички тези съвети ще направят зимния ви външен вид достатъчно елегантен, за да се движите по улиците с усмивка на уста. Доброто настроение е изключително важно, когато избирате дрехите си – то вдъхновява и развинтва фантазията. Желаем ви успех!