Днес Александър Уанг е един от най-влиятелните американски дизайнери. Започнал кариерата си едва на 21, Уанг достигна върхове, за които вероятно не е подозирал. След 10 години в модния бранш, той реши да отпранува успехите си с една малко по-различна колекция.

Идеята зад Wang10 е да бъдат върнати десет от най-добрите модела, които дизайнерът някога е представял. Посредством гласуване в Twitter и Instagram, феновете на Уанг решиха кои от 25-те бестселъра ще влязат в капсулната колекция. На 24 август те бяха разкрити, а днес (7 септември) вече са пуснати в продажба.

Другият интересен начин, който Александър избра повод юбилея си е колаборацията с неправителствената организация #DoSomething, която се е нагърбила със задачата да мотивира младите хора от цял свят да опитват да променят социалната си среда.

Благотворителната кампания на дизайнера носи лицата на 38 от най-популярните музиканти, актьори и модели, включвайки Тайга, Ким Кардашиян, Кaние Уест, Кара Делевин, Кейт Мос, Памела Андерсън и други. Четири тениски и суичъри с логото DoSomething са пуснати в продажба като петдесет процента от всички приходи ще бъдат за организацията.

В галерията, която следва, може да разгледате (ексклузивно) кадрите от #DoSomething кампанията.