На 9 ноември (четвъртък) от 19 ч. в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (САМСИ) ще се състои официалната премиера на STATIONS – изложба на концептуален моден дизайн и моден филм в рамките на пространствена инсталация на дизайнерската платформа "ИВАН АСЕН 22".

Авангардният проект интерпретира глобалната тенденция МУЛТИЛОКАЛИЗЪМ, като задава един наглед прост въпрос: "Къде е домът ни?", който в съвременния свят няма прост отговор, защото "вкъщи" днес е навсякъде и никъде.

Питайки се какво е усещането да си чужд и да нямаш твърда почва под краката си, как влияе пътуването и местата, през които преминаваме или обитаваме за по-кратък или по-дълъг период от време, върху идентичността ни, кога и как започваме да се чувстваме "у дома", водещи български дизайнери дават своя артистичен отговор с уникални модели.

Посетителите на изложбата ще могат да видят концептуалните дизайни на Антония Пашова, Александър Гергинов, Георги Флоров, Диляна Иванова, Милена Начева, Наталия Живкова, Нели Митева, Силвия Цветанова, Станислава Димитрова и Цветелина Атанасова заедно с моден филм и специално изградена тематична визуална среда за събитието. Автори на концепцията са Александър Гергинов, Момчил Тасев и Нели Митева.

STATIONS е част от новата поредица артистични pop-up събития на VIVACOM Art Hall. През изминалия месец началото на платформата беше дадено с фотографската изложба "25-и кадър" от фестивала Cinelibri, която можеше да бъде разгледана на четири локации. След големия успех на тематичните фотографии на Ивайло Петров и Емануела Беловарски от Whaleworx Studio, през месец ноември pop-up събитията продължават с първа от рода си за страната ни пространствена инсталация с дизайнерски модели и прожекция на моден филм.

Изложбата STATIONS може да бъде разгледана между 9 ноември и 9 декември в САМСИ на столичния бул. "Черни връх" 2 до хотел "Хилтън".