.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ив Сен Лоран: Маракеш ме научи на цветовете

Станимира Янакиева | преди 32 седмици
ив сен лоран
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
40-годишната история на уникалния стил YSL може да бъде разгледана в новооткрития музей на модния гуру в Маракеш

Наричат Маракеш "Розовият град". Той е микс от цветове, аромати, екзотика, мистерия, но на първо място магия. Мястото е източник на вдъхновение от времето на бербеите до днес. Място, увековечило и творчеството на гениaлния Ив Сен Лоран.

Тук през октомври след тригодишна работа отвори врати новият musée YVES SAINT LAURENT marrakech.
В непосредствена близост до неговото пожизнено място и неспирен източник на вдъхновение Jardin Majorelle, е разположен новият музей. Четиридесетгодишната история на уникалния стил YSL, която пренаписва света на модата през XX век, може да бъде разгледана тук.


Музеят е трибют, който е реализиран под вещото ръководство на дългогодишен партньор и спътник в живота на модния гуру - Пиер Берже.
Фасадата на сградата е проектирана от архитектите на Studio KO, която е покрита с тухли, наподобяващи вътък - нишки, които се преплитат в основата на тъкане.

Микс между класицизъм и кубизъм, в съчетание с марокански мотиви е стилът на арабския музей и, разбира се, издържан в характерния розов цвят за Маракеш.
Пространството включва постоянна експозиция от изкуството на модния гений от емблематичните му дрехи, зала за съвременни експозиции, книжарница и кафе на терасата. Ретроспективната изложба показва неговите HAUTE COUTURE творения от 1962 до 2002 година.

А Le Studio е кафето към музея, където може да се насладите на класически марокански и френски ястия в компанията на интимната шафранова атмосфера.
Какво по-хубаво място за завършек на приказната разходка сред безсмъртната енергия на модния гуру?

ив сен лоран
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Маракеш ме научи на цветовете", Ив Сен Лоран, 1966

Отворен е всеки ден -  10:00 АМ до 6:00 РМ /без сряда/.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?