Голямата (или може би просто последната) любов на Джон Ленън - Йоко Оно може и да е на 79, но не спира да се захваща с нови проекти. В момента тя работи заедно със Сваровски по нова линия бижута. Те са ограничена серия и представляват ключове, които висят на сребърни верижки и са обилно „поръсени” с кристали. Единият от тях носи смелото название „Ключът към вселената”.

„Изпълнителите и музикантите през 60-те много държаха на това как изглеждат. Джон и Пол бяха много креативни и изпъкваха във всичко, което обличаха. Не се гласяха, но носеха фънки обувки или тежки пръстени… ох, това е Ринго! Трябва да сте чували за това. Той носеше толкова много, на всички пръсти, той всъщност създаде този тренд. Те всички бяха тренд мейкъри.”, казва Йоко.

Ако се чудите коя е любимата дреха на Йоко, отговорът е „Дънките ми. Направо са се превърнали в част от мен. Най-удобното нещо на света.”

За модата през последните години, Оно казва – „Всичко, което е креативно и вълнува хората, е добро. Обичам да прелиствам списания и да си отбелязвам нещата, които искам да си купя. Но всъщност нося по-обикновени дрехи, когато работя. А това обикновено е по цял ден продължава и по цяла нощ! За събитията, където се изисква да съм по-официална, влизам в дрешника и си събирам сетовете, които харесвам.”

За работата си със Сваровски, Йоко споделя пред telegraph.co.uk. - „Това беше много привлекателно предложение. През 1966г. създадох първия си стъклен ключ „Ключът към отварянето на небето”, който по онова време беше достъпен само за сериозни арт колекционери. Последната ми концепция беше за ключ „Да отключиш вратата към по-добър живот” и исках да я споделя със света. Със съзнанието, че Сваровски правят наистина чудесни кристали, се почувствах вдъхновена да направя дизайна на „Ключ за отваряне на гората” и „Ключ за отваряне на вселената”.

Бихте ли си купили бижу с толкова претенциозно име?