Въпреки слуховете, че Карл Лагерфелд възнамерява да се оттегли от модната сцена, модния кайзер представи новата си сезонна колекция Cruise 2017, в Куба. 

Феноменалното дефиле бе организирано, на открито, в Paseo del Prado (Хавана) и събра повече от 400 гости. Изпълнено със стил и ведро настроени, то ни представи ключови елементи от съвременното облекло, което предстои да носим през слънчевите дни на лятото. 

Сред характерните за марката сака и прави поли от туид, се откроиха тениските "Cuba libre" и мини-чантите "Salsa №5", които придават екзотичен лик на класическия стил Coco. 

"Това е толкова в кубински стил, нищо, че малцина го разбират!" - споделя Лагерфелд, посочвайки един от моделите, облечен в мини-жюп от туид, памучно розово сако с външни джобове.  

"От мен се очаква да обогатявам съвременната мода с нови предложения, не да коригирам вече съществуващото. Харесва Куба. В интерес на истината, реалността не ме интересува. Аз мечтая и съзидавам," допълва артистичният директор на CHANEL.  

Отдавна не бяхме виждали толко пъстра и ноншалантна колекция на парижкия луксозен бранд, известен със своите изтънченост и консерватизъм. Освен привлекателните и фриволни облекла, аксесоарите също притежават онази положителна енергия, характерна за локалния начин на живот.

И тази година, Карл Лагерфелд успя да направи сензация с модното си представяне. За разлика от предните му стилни изяви, този път, дефилето продължи с танци и музика из улиците на кубинската столица.