До края на лятото остават броени дни и стилистите на модния микрокосмос за Централна и Източна Европа обръщат поглед към вълнуващите тенденции на есен-зима 2015-2016. Екипът на Fashion Days препоръча на какво да заложим в гардероба си през новия сезон с представяне на своя TREND REPORT FALL/WINTER 2015. Стилистът Хубен Хубенов от 12mag.net, Кристина Гочева - редактор мода в списанията Grazia и ОК!, блогърът Ана Динкова и дизайнерката Ирина Лазова представят осем ключови тенденции и дават своите експертни съвети как да съчетаваме актуалните за есента и зимата материи, цветове и стилове. 

Пастелните нюанси, ретро шикът от 70-те, дръзкият color blocking, стилният и практичен luxe layering, вечният деним, плетените модели и перфектната връхна дреха са в основата на разнообразните модни решения за новия сезон.

Нежни и очарователни есенните пастели заемат ключова роля този сезон и са перфектния контраст на традиционно тъмния есенно-зимен гардероб. За да се чувстваме прелестно в тях, стилистите препоръчват ги съчетаваме с изтънчени, луксозни материи.

#Елегантната изисканост на 70-те е водещ мотив в аутфитите през следващите месеци – издължени силуети, разкроени модели, меки плетени материи, шапки федора и ботуши – всички те стават все по-непреходни с годините.

#Сезон есен/зима 2015 не подминава и дамите, които обичат по-смелите и модерни решения. Color Blocking е тенденцията, която ни позволява да въведем изкуството на цветовете в гардероба си и да забравим за скучните и еднообразни тонове.

#Luxe layering е модерният дрескод, който непременно трябва да имаме предвид за зимните дни в офиса, когато искаме да сме елегантни и в същото време държим да се чувстваме удобно. Цветовете са тези на града – черно, сиво, бяло , жълто-кафяво , и по семпъл начин създават шик визия.

#Съвсем естествено палтото е звезда на модния подиум този сезон. Дълго, пухено, обемно или по-втален модел – тази незаменима връхна дреха отразява по уникален начин индивидуалността на своя притежател.

Независимо от тенденциите денимът винаги остава и есенно-зимния сезон също е белязан от стила му. Семпъл, стилен и дързък, той е основна част от градската мода. Непокорен на нюанси и форма – риза, яке или класически дънки, денимът е константа в облеклото този сезон .

#Плетените модели са хитрият съвет на стилистите за хладния сезон. Изтънчено решение за всекидневния ни гардероб, плетките са задължителна покупка за есента и зимата. Пуловер с голяма и топла яка или подходяща жилетка могат да преобърнат представите за ежедневно и стилно излъчване. Комбинирайте с риза, голям шал, дънки или любимия панталон и никога няма да сгрешите с плетен дизайн.

#The perfect cover up - Този сезон връхната дреха е решаваща за визията. Независимо дали ще изберете палто или яке, това е вашата опция за гладко превключване от елегантен към ежедневен стил в студените дни и трябва да бъде убедителен избор за цялостния ви гардероб. За да бъде наистина добра инвестиция, вашият избор трябва да пасва добре както на костюм, така и на ежедневен аутфит или деним.