Дрехите всъщност са само парчета плат – с различна форма, цвят и мекост. А имат способността да правят хората толкова красиви. Сигурно всяка от нас познава поне една от онзи тип жени, които и чувал за смет да облекат, пак изглеждат фантастично. Какво имат те, които другите нямат?

Тялото
Докато ходите – стегнете тялото, вдигнете брадичката. Плавната котешка походка не е само за моделите от фешън дефилетата. А самоувереността не е само за мъжките момичета.
Когато седите - изправете гърба, жестикулирайте с ръцете умерено. Има милиони начини да използвате своето тяло.

Усмивката
По-важно от белите зъби и правилната захапка е искреността. Искрената усмивка е перфектната усмивка. Чувството, което ви подтиква да повдигнете ъгълчетата на устата ви, кара лицето ви да засияе.

Чувство за хумор
Да виждаш забавното в живота, да откриваш и в най-тъжното нещо смешно, да можеш да се самоиронизираш – това са все нещата, които придават много чар на жената. Особено в очите на мъжете.

Внимание и загриженост към другите
Имате ли сред познатите си такива хора – когато контактувате с тях, се чувствате като най-специалния, интересен и важен човек на планетата. Това е заради проявеното внимание и загриженост. Човекът отсреща ви изслушва, не ви прекъсва, докато говорите, отговаря ви адекватно, смее се на шегите. Когато и виe станете такъв човек, компанията ви ще бъде много по-търсена.

Учтивост
Човек се учи цял живот. И със сигурност цял живот ще попадаме в нови и непознати ситуации, в които не знаем как да реагираме. Но за да си учтив, не се изисква да завършиш висше образование, има само някои основни правила. Трябва обаче да ги приемате и прилагате естествено. Сред нациите, които са известни със своята учтивост и обноски, са англичаните и французите. Може би има какво да научим от тях.

Красиви ръце
Ръцете най-често ни помагат в разговорите с другите. Жестикулираме, ръкуваме се, помахваме за довиждане, прикриваме усмивката си… Затова добре поддържаните ръце винаги правят впечатление – гладка и хидратирана кожа, добре оформен маникюр с хубав лак.

Култура
Представяйте познанията си на околните не показно и с чувство за превъзходство. Показвайте ги просто като знак, че сте отворени към света, че сте любопитни и постоянно попивате различна информация. По колкото повече теми можете да разговаряте, толкова по-желан събеседник сте.