В средата на годината и в разгара на сватбения сезон ви предлагаме поглед върху най-красивите и зашеметяващи сватбени рокли, които грабнаха вниманието ни и които го задържаха задълго. Разбира се, идеи можем да почерпим от всяко модно списание или сватбен бутик, но звездните тоалети за този специален ден обикновено са индивидуална поръчка и изработени в единични бройки, предназначени да направят щастлива своята собственичка и бъдеща госпожа.

Започваме с Цеци Красимирова, която на 12 май каза да на своя дългогодишен партньор в живота – бизнесменът Майкъл Струмейтис. Изненадващо българският модел заложи на роден дизайнер да изработи сватбения й тоалет, който наистина е спиращ дъха. Роклята е с голям шлейф, кройката е тип принцеса и по-голямата част е покрита с пера. Евгения Борисова е автор на това произведение на изкуството, което отнело 5 месеца за изработка.

Сватбата на лейди Габриела Уиндзор и Томас Кингстън е едно от най-бляскавите събития в английския кралски двор тази година. Тя се състоя на 18 май в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор, където преди една година се ожениха принц Хари и Меган Маркъл. За разлика от Меган, чийто сватбен тоалет беше елегантен и много изчистен, Габриела Уиндзор се беше спряла на изцяло дантелени детайли. Те бяха както върху роклята, така и върху воала. Интересна подробност от големия ден е, че лейди Габриела Уиндзор е носила цели 4 сватбени рокли – нещо, което последните две кралски булки не направиха. Меган Маркъл и принцеса Юджини имаха само по два тоалета, предвидени за сватбения ден.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В началото на юни тази година във вярност се врекоха Голямата дъщеря на принцеса Каролина – Шарлот Казираги, която е внучка на Грейс Кели, и френският филмов продуцент Димитри Расам. Шарлот заложи на станалата модерна сред кралските особи традиция – смени няколко сватбени тоалета. За гражданската церемония принцесата се беше спряла на къса рокля Yves Saint Laurent със сребристи елементи и 3 панделки отпред. За сватбеното тържество Шарлот, която се нарежда на 11 място за наследяване на монегаския трон, се премени с дълга сатенена рокля Chanel с дискретно V-образно деколте и цепка в долната част.

Дъщерята на Арнолд Шварценегер – Катрин Шварценегер и актьорът Крис Прат си казаха да на „интимна и емоционална“ церемония на 8 юни. Сватбата се е състояла в красиво ранчо в Калифорния в присъствието на близки и приятели на двойката. Роклята на булката – класическо бяло, изчистена линия на тоалета, като основен акцент е огромният дантелен шлейф. Катрин благодари на Giorgio Armani за специалната изработка както на нейния, така и на тоалета на младоженеца.

Продължава на другата страница>>>

На пищна церемония в средата на юни месец да си казаха и капитанът на „Реал Мадрид“ Серхио Рамос и телевизионната водеща Пилар Рубио в родния град на футболиста Севиля. Също като разкошната сватба, за която съвсем очевидно не са пожалени никакви средства, и булката беше неотразима в рокля на ливанския моделиер Zuhair Murad, която напълно отразяваше блясъка и разкоша на събитието – с много камъни, дълъг свалящ се шлейф и неповторим воал отново с много камъни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-известната датска тенисистка и една от най-красивите жени в тениса Каролине Возняцки и 36-годишния бивш баскетболист от NBA Дейвид Лий също сключиха брак в присъствието на близки и приятели в средата на юни тази година. В центъра на събитието, разбира се, беше 28-годишната булка и приказната й рокля Oscar de la Renta, която е изработена специално за Каролинe от екипа на модната къща. Според креативните директори на бранда тенисистката пристигнала с много ясна идея за това какво точно иска. Резултатът наистина е повече от приятен за окото – изчистена линия, много тюл, създаващ усещане за лекота и бродерии по цялата рокля, както и дълги шлейф и воал.

Втората сватба на актрисата от „Игра на тронове“ Софи Търнър и музиканта Джо Джонас се състоя в края на юни месец в най-романтичния град - Париж. Изборът на булчинска рокля изобщо не е изненадващ. 23-годишната актриса се е доверила на дизайнера Никола Гаске от Louis Vuitton, след като неотдавна похвали стила му.

Певицата Леона Луис също се врече във вярност на своя любим Денис във вила в Тоскана в края на юли. За визията си булката се беше доверила на израелския дизайнер Mira Zwillinger. Роклята включваше много тюл и дантела с нежно бюстие и тънки презрамки. За партито Леона смени втора сватбена рокля в бледорозово.

Хайди Клум също беше красива булка. Моделът и нейният любим – музикантът Том Каулиц отпразнуваха любовта си на луксозна яхта в Италия. За церемонията булката беше облечена с шармантна рокля в бяло с голи рамене и акцент върху обемните ръкави.