Безспорно, всяка малка дама винаги се е стремяла да подражава на мама. Съвсем естествено е и световните диктатори на модата да откликнат на този стремеж и да приближат максимално детската мода към тази за големите. Но тъй като и в модата, както и в писането на детски книги, става дума за творчество, с пълно право можем да се съгласим и тук с небезизвестната мъдрост, че създаденото за деца трябва да бъде като това за пораснали, само че още по-хубаво! Да видим какви са ги сътворили световните корифеи на детската мода, както и акцентите, които те предлагат за сезон есен/зима 2013:

Еко косъм

Еко косъмът винаги е бил на мода. Дали цялото палто, елек или шапка ще са покрити с еко косъм или само яката или част от нея, буквата на модата е спазена. Същото се отнася и за еко кожата - актуална като акцент в различни части от тоалета – шапка, връхна дреха, поло или обувка.

 

Плетива с фигурални мотиви

 

 

Плетената дреха отново е супер актуална при най-малките. Пуловери, жилетки, шалчета и шапки с най-разнообразни орнаментални мотиви и едри фигури, като ромб, плитка или синджир са сред водещите тенденции.

 

Вечната класика – джинсите

 

Джинсите, както винаги, са във вихъра си. Тъмни или светли, набръчкани и/или изтъркани, подвити или не, тази година акцентът за пореден път пада върху скини кройката. Това се отнася както за момичешката, така и за момчешката джинсова мода. Освен при панталоните обаче, този сезон дънковите материи властват и при много други елементи от детското облекло – ризи, якета, шапки, дори и блузи. Друг нов момент този сезон са украсите и апликациите върху тях с камъчета, мъниста, бродерии, дантели, ресни и големи цветни кръпки.

 

Пъстри цветове и контрасти

 

Световните модни корифеи този сезон насърчават комбинацията от пъстри цветове и подбраните контрасти. Какво по-хубаво от това детската мода през студените мрачни дни да е усмихната, шарена и цветна.

 

Разнообразие от принтове

 

Както дънковите материи, така и принтовете са отново на върха на модната вълна при децата. Надписи, цветни бродерии, емблеми, комиксови герои, фантастични мотиви и шарки на екзотични животни внасят интригуваща жизнерадост върху блузи и ризи от памучни материи, върху шапки и дори обувки.