Дънките са най-предпочитаната, удобна и универсална дреха. В днешно време на практика животът ни би бил немислим без тях. В зависимост с какво биват съчетавани, дънките могат да изглеждат едновременно елегантно и семпло, или крещящо и задължаващо. Именно защото тези панталони, замислени първоначално като работно облекло, са толкова важни, трябва да сме по-изкусни, когато избираме и купуваме.
Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДънки за високи жени
Практически високите жени могат да си позволят да носят различни модели и цветове дънки, разбира се в зависимост от останалите дадености на тялото. Панталони в светли цветове с дълги крачоли, по тялото (но не и тип цигара),, с ниска талия, с навити крачоли или 7/8 – това са все подходящи модели. Бъдете смели и експериментирайте!

Дънки за ниски жениСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Класически модел, изчистени и без никакви допълнителни елементи и украса са подходящи за жени, които не могат да се похвалят с внушителен ръст. За предпочитане е да се избират по-тъмни цветове, които няма да привличат вниманието. Идеалният вариант са класически дънки, които съвсем леко се разкрояват в крачолите, и чифт обувки на висок ток. Какво не трябва да носите: много къси дънки, дънки тип цигара и такива, които се стесняват надолу.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДънки за жени с плоско дупе и слаби бедра
Най-добрият избор за жени с плоско дупе са светли дънки с много висока или много ниска талия. Подобни модели и цветове ще отклонят вниманието от плоското дупе и бедрата и ще прибави обем и красиви извивки, както придаде по-женствен силует на тялото.

Дънки за жени с широк ханшСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Жени с широк ханш трябва да избират внимателно дънките си. Винаги трябва да се спират на размер, който е с един номер по-голям от този, който перфектно им приляга по тялото. Така ще бъде избегнато изпъкването на сексдръжките, които неминуемо се показват, ако сте с по-широк ханш. Също така е добре дънките да бъдат прави и по-тесни около бедрата, за да могат да подчертават краката пропорционално.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДънки за жени с широки бедра
Широките бедра също има как да бъдат прикрити оптически. Добре е задните джобове да са по-големи, за да отвличат вниманието. В случаите, в които джобовете са малки или разстоянието между тях е прекалено голямо, съществува опасност бедрата ви да изглеждат дори по-големи отколкото са всъщност. Подходящите цветове са от тъмната гама.

Дънки за закръглени жениСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
В повечето случаи закръглените жени избират дънки с няколко размера по-големи от този, който им ляга точно по мярка. В комбинация с това, се спират на материи, които са по-плътни и дебели. Това е напълно погрешно, защото широките дрехи правят закръгления човек да изглежда още по-пълен. Вместо това се спрете на дънки в тъмни цветове, които се разкрояват към крачолите. В случая изобщо не става дума за панталон тип чарлстон, а по-скоро за класически модел с леки допълнителни разкроявания.