Малко преди знойното лято да се развихри и да се окажем боси по необходимост, а не по желание, предлагаме няколко начина да разнообразите облеклото си чрез интересен стайлинг в чорапите.

Всички познаваме класиката „сандал с бял чорап”. Някои от нас косвено, други – прекалено лично. Най-често изпълнена от мъж на средна възраст, може би английски турист, и то през юли, независимо от горещините. Комбинацията е от тези, които дори хора с минимален критерий и крайно беден моден нюх, знаят, че трябва да избягват. През 2010 година обаче, по време на Burberry Prorsum Show, до един моделите се разхождат по подиума по бежови сандали на токчета и доста дебели сиви чорапи. Поредната бомба, която ни показва, че в модата тържествува свободата.


Ако обичате да експериментирате, имате желанието и смелостта, предоставяме на вашето внимание четири нестандартни съчетания, които ще поставят акцент върху чорапите.

1.Чорапи и обувки на токчета

В този случай или блокирайте цветовете, или тотално ги противопоставете. Забравете за пастелните тонове. По-добре заложете на ярките, дори неонови гами. Внимавайте да не изглеждате детински. Прозрачните и копринени материи се връзват идеално с обувки на платформи.


Интересен вариант са също официалните обувки в контраст с тънки, високи чорапи, както Мадона направи съвсем скоро на червения килим. Ако сте още по-смели, можете да жертвате един от чорапогащниците си като го скъсате и подвиете краищата му. Най-добре го съчетайте с нещо късо – над коляното.

Ако предпочитате играта с по-дебели чорапи (памучни или вълнени), със сигурност не избирайте белия цвят. Също така подберете по-широки обувки, в които да се вмъкнете, защото никой не би харесал преливащи чорапи, набъбващи през каишките на обувките. Поне засега. Не се знае какво ни готвят световните дизайнери. Освен това спирането на кръвообращението причинява невероятен дискомфорт, а и никой не иска да се строполите на земята, оплетени в чорапи.

2.Чорапи и „Brogues”

Това са затворените тип мъжки, леко заострени обувки с дебела подметка, задължително с връзки и като че гравирани детайли отпред. Напомнят мокасини, но не съвсем. Чифт нежни, копринени чорапи биха могли да компенсират мъжествеността на този модел и да допринесат за една стилна, но по-екстравагантна визия.


3.Чорапи с пантофки



Може би най-популярния вариант на тази комбинация, навяващ мисълта за Лолита и типичния ученически стил. Той позволява повече фигури, каре, райе, точки и др. Ако искате да избягате от него, можете да съчетаете класическата пантофка и шарения чорап до коляното с къси панталонки и дълга риза.


4.Чорапи с ботуши

Естествено, че всички носим чорапи под ботуша, но ето че някои звезди вече ги носят и над него. Независимо колко високо стига ботуша ви, винаги може да повдигнете чорапа, така че да се показват между 5 и 10 сантиметра над него. Ако ботушът е наистина нисък – до средата на прасеца например, тогава може да повдигнете чорапите до 20 сантиметра по-нагоре.