Ана Риера е на 18 години, следва висше образование в Испания и е главна героиня в днешната модна история. 

#Размерът 46 е напълно реален...

...нормален дори. Всяка една от нас е красива такава каквато е. Тенденцията, която никога няма да излезе от мода е тази да обичаме себе и да се чувстваме добре в кожата си. Да, това е напълно ясно за младата Ана, студен по психология, която преди време пое борбата срещу диктата на красотата в съвременната мода. Така ли трябва да изглеждаме всички? Като манекените на витрините на испанската верига магазини?

Снимка: Press office

Надали! Поне ние не смятаме така. Възхитени сме от смелостта и устрема на решителната дама да заяви своето възмущение спрямо визията, която световноизвестните модни брандове ни налагат с всеки следващ сезон. 

Преди три месеца тя решава да публикува петиция на интернет сайта - change.org, призовавайки испанската марка - ZARA, собственост на INDITEX, да лансира редовна линия за жени със закръглени форми или така нареченoто +size облекло. 

Крайно време беше - конкурентните марки на известната марака за дамско, мъжко и детско облекло, отдавна пуснаха своите сезонни колекции за дамите с пищни форми. 

#Конкретната петиция събра над 97 000 подписа

Май месец е времето, когато модния испански гигант склони и пусна на международния пазар своите първи модели в размер XXL. В наши дни е трудно да се намерят модели в размер 44 тоест XL, камо ли такива в 46-ти. Щастливи сме. Честито на всички нас и поздравления за достойно спечелената битка, скъпа Ана.