.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

БГ изобретение: сменяеми токчета за обувки

| преди 8 години
БГ изобретение: сменяеми токчета за обувки
Дали българското изобретение ще постави началото на нова ера в модата и практичността - предстои да разберем. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Българка улесни живота на милиони жени – създаде сменяеми токчета за дамски обувки

И ний сме дали нещо на света, на вси жени токчета да носят. Тази новина спокойно можем да започнем по този начин. А защо ли? Защото българка създаде първите по рода си сменяеми токчета за дамски обувки.

Иновативната идея бе представена за първи път пред публика на българо-румънски форум посветен на иновациите, който се проведе в Русе, а името на напредничавата наша сънародничка е Маргарита Тенева-Митева, която освен всичко е и бизнес дама, съобщава БГНЕС.

Маргарита е създала прост механизъм, с чиято помощ върху еластична подметка могат да се поставят токчета с различна височина. Така жената може да бъде едновременно делова на бизнес среща и практична при шофиране или всекидневни ангажименти.

За да бъде защитено решението за издаването на сертификат, са правени проверки в Американското и в Европейското патентни ведомства. За наша радост не са открити изобретения, наподобяващи българското, които да са толкова изчистени като механизъм и идея.

В момента се търсят производители, които да се заемат със задачата да изработват иновативния продукт. Базовият модел пък е в процес на тестови изпитания. Според специалистите вариантът на обувка със сменяеми токчета ще се радва на сериозен интерес от страна на дамите, защото е практичен и необходим.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?