Анджелина Джоли се впусна в ювелирна бизнес инициатива,  но с благотворителен характер. Съпругата на Пит ще бъде дизайнер на бижута, които ще бъдат продавани за благородни цели.

35-годишната актриса измисли дизайна на колекция с камъни за дизайнера Робърт Прокоп. Той лично е правил бижута за Анджелина през последните 10 години и каза: „ Тя има много класически стил. Това са модели, които тя самата носи.”

Някои от бижутата, които ще си имат индивидуална цена, ще бъдат продавани лично от дизайнера и то на негови редовни клиенти. Парите събрани от бижутата отиват във фондация за деца, които са жертви на войни или природни бедствия, на която Джоли е съосновател.

Миналата година Брад и Анджелина създадоха колекция от златни и сребърни бижута, като печалбата от нея също отиде за благотворителност. Името на колекцията бе „The Protector” и в нея бяха включени и подаръци за бебета, като сребърни лъжици и чашки за яйца.

Относно благотворителността, Джоли каза: „ Тези деца имат най-много нужда от място, на което да се лекуват, да са на сигурно, да се научат на помирение. Място, което да им предостави по-добро бъдеще и такова, на което да ги дари с истинско детство. Лошо е, че понякога обучението на тези хлапета остава на заден план. Милиони малки деца и тийнейджъри, които живеят в конфликтни страни не ходят на училище.”