Макар и в момента да е един от най-търсените модели, ако бяхте питали Линдзи в гимназията дали би искала да е на върха на модния свят, тя вероятно би се изсмяла. Момичето с "особено лице" е родено в Уичита, Канзас и като малка е мечтаела да стане две неща: адвокат или готвач.

Въпреки че именно външният й вид да й гарантира невероятния успех в света на модата, в училище често става обект на подигравки от страна на съучениците й. Което обаче вместо да я потисне, я е направило изключително самоуверена - типичен овен.

На 12 години, посъветвана от близки, Линдзи решава да се пробва като модел. Вдъхновявали я Кейт Мос и Жизел и тя подписва договор с канзаска модна агенция. Не след дълго родителите й разбират, че за да успее, Линдзи трябва да е в центъра на събитията, затова взимат заем и отиват в Лос Анджелис.

На 15 Линдзи вече има договор с голяма модна агенция и не много след това фотографът Стивън Майсел я избира за модна сесия на Vogue Италия. Първата й работа като модел.


Дебютът й на котешката пътечка е през 2010 в Ню Йорк и прословутата му седмица на модата. Още през същия сезон на Седмицата на модата в Милано тя открива ревюто на Прада.



През май 2010 Уиксън дефилира за Джейсън Ву, Оскар де ла Рента и Ив Сен Лорен в Ню Йорк. След това кариерата й става направо щшеметна – Версаче, Жан Пол Готие, Шанел, Кристиян Диор, Мошино… много корици на списания и фотосесии... Америка определено има талант.