От няколко седмици в мрежата се разпространяваха какви ли не слухове относно бъдещето на талантливия дизайнер в парижката модна къща - BALENCIAGA. Kering Group сложи край на клюките съобщавайки за прекратяването на договора на Уанг с луксозния бранд.

Колекцията пролет-лято 2016, която ще бъде представена по време на следващата седмица на модата в Ню Йорк, ще бъде последната за Александър, който сподели пред медиите:

"За мен бе истинско удоволствие и голяма чест да работя в модна къща BALENCIAGA, която е, несъмнено, сред най-добре установените, престижни и успешни съвременни марки. Благодарен съм на невероятните екипи в ателиетата, с които успяхме толкова много за изминалите две години. Отсега нататък възнамерявам да се отдам на едноименния си бранд – неговите развитие, просперитет и популяризиране."

Да, за последните две години Александър Уанг съумя да обогати стила BALENCIAGA със своите творчество, отдаденост и постоянство. От страна на френската къща, Изабел Гишо, Изпълнителен директор на BALENCIAGA, признава:

"Всички ние в модна къща BALENCIAGA сме изключително признателни и благодарни на Александър Уанг за всичо, с което допринесе за развитието и обогатяването на бранда. Той оставя една запомняща се следа в историята на марката."