Идва пролет – сезонът на промените, премените, възраждането и освежаването! И понеже слънцето, очевидно, вече е взело окончателното си решение все по-често да ни радва с лъчите си, моментът е особено подходящ да насочим вниманието си към новите актуални тенденции при слънчевите очила за топлите сезони тази година. Ето какво ни предлагат да сложим световните дизайнери:

#1 Ретро модели тип 60-70-те
Подходящи са за романтичките и почитателките на класиката. Очилата могат да бъдат открити с рамки на едва загатнати пантерови мотиви, бели, черни, цветни. Отличават се с големия си и широк диаметър.

#2 Котешки очи
Очилата с извити нагоре рамки, наподобяващи котешки очи или криле на пеперуда ще бъдат особено атрактивни тази година. Ще ги откриете в най-различни на цвят рамки, с комбинацията от тъмни или много светли стъкла.

#3 Квадратни рамки
Също толкова атрактивни и модерни са очилата с квадратна форма. Много фешън тази година, square очилата ще ни залеят в най-разнообразни цветови окраски. Рамките преливат от багри, а цветът на двете стъкла при някои модели са различни.

#4 Екстравагантни
Ако сте чудати и екстравагантни натури, тези очила са за вас. Някои от причудливата им форми наподобява тази на скиорските очила, и с нея определено ще привлечете внимание. Други пък впечатляват с футуристичната си визия и приликата си с предмети от бита.

#5 Авиаторски
Тези унисекс модели изглежда никога няма излязат извън мода. Според експертите подхождат най-добре на жените с по-ъгловати лица. Подходящи са за комбиниране със спортно облекло. Ще ги срещнем в най-разнообразни цветови вариации – от плътни непрозрачни до стъкла в синьо, червено и жълто.

#6 Плътни
Създават илюзията, че през тях нищо не може да се вижда. Това се дължи на специалното покритие на стъклата, зад което очите  остава невидими. Подобно на модните миналата година огледални модели, само че сега – матови.

#7 Извън рамките
Доскоро се предлагаха очила с плътни рамки в горната част и само стъкла в долната. През тази пролет дизайнерите обръщат перспективата, като ги затварят откъм долната част, а отгоре оставят само стъклата.  Всъщност зрителното поле не се нарушава, а ефектът е поразителен.