Никой никога няма да може да ви избави от емоционалната центрофуга и гардеробната лудница, които превземат вас и целия ви апартамент, докато се подготвяте за първа среща. Няма как веднъж за винаги да бъде решен въпросът "Какво да облека?", колкото и да ни се иска. Има начин обаче поне малко да ви улесним.

Представяме ви 7 неща, до които НИКОГА не трябва да прибягвате, когато подготвяте очарователната си "фасада" за първа среща.

1. Червено червило

Ако си във връзка и вече са минали няколко месеца/години, убедила си се, че приятелят ти приема модните ти експерименти с усмивка, можеш да си позволиш да го изненадаш с яркочервено червило.

Снимки: Splash News/Guliver Photos

Червеното червило обаче не е добър избор за първа среща. Може да се приеме като твърде дръзко, твърде развратно – това са готини послания, когато си на лов за секс или искаш да погъделичкаш въображението на любимия, но ако искаш да започнеш връзка с някого, по-добре не му се явявай така на първа среща.

Всъщност, най-добре да избягваш каквото и да било червило, ако се надяваш на първа целувка на първата среща. Момчетата не обичат да се мацат с такива работи.

 

2. Нещо чисто ново

Знаем какво означава да притежаваш любимата си нова дреха или обувки, в които изглеждаш и се чувстваш като звезда, но да трябва да изчакаш преди да блеснеш пред света и пред Него. Ясно ни е, че това е агония. Но представи си, че новата ти пола се вдига до раменете, след като направиш 10 крачки. Или новите ти обувки те убиват бавно и се оказва, че не можеш да мислиш, нито да се държиш адекватно, докато вървите уж романтично и той ти сваля звезди. Това са неща, за които не бива да мислиш, докато се опитваш да впечатлиш някого. Трябва да си създадеш идеални условия да бъдеш най-доброто, на което си способна.

 

3. Сутиен с подплънки

Много са готини, но, ще прощаваш, това си е чиста измама. Бъди себе си. Стигнала си до първата среща, това означава, че той вече харесва как изглеждаш. Не го залъгвай, защото истината рано или късно ще излезе наяве и може и да не е фатално, но ще му направи впечатление, че самочувствието ти има нужда от подплънки.

 

4. Удобни ортопедични чехли/сандали

Снимка: Birkenstocks

Да, разбрахме се, че трябва да ти е удобно, но не чак толкова. Тези чехли са си супер, но ги пази за разходка до кварталния магазин или парка с кучето. Ако се появиш с тях на първа среща, това може (погрешно) да му подскаже, че е ОК и той да носи такива чехлички, когато отивате някъде да хапнете. А мъже с такива сандалки... не!

 

5. Тюрбан или шал за глава (когато не е по религиозни причини)

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Много е вероятно по време на цялата среща, докато разговаряте за различни неща и се опознавате, той да не може да спре да мисли: „Ама тя защо е с това на главата?” и да му е неудобно да те попита. Не искаш вниманието му да бъде насочено към аксесоара ти, нали?

 

6. Нещо, което не е типично за теб

Ако обикновено гримът ти се свежда до балсам за устни и спирала за очи, не се престаравай специално за първата си среща с него. Добре ли ще се чувстваш, ако той непрекъснато прави комплименти за начина, по който изглеждаш и се разберете за желаната втора среща, а ти в нито един момент от първата не си се чувствала добре с „маската” на лицето си. По-добре бъде естествена, за да не ти се налага да поддържаш заблудата по-дълго, отколкото можеш да я понесеш.

 

7. Фланелка на банда, която не слушаш и дори не познаваш

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Ако ти харесва дизайнът на тениските на The Rolling Stone, но не знаеш и една песен на бандата... в това няма нищо лошо. Не носи тази тениска на първа среща обаче, защото може да се окаже, че Той е луд фен на групата или просто много харесва някои парчета и решава да запее: Anybody Seen My Baby, а ти се чудиш какво, за Бога, прави...