Не всички жени успяват да достигнат мечтаните килограми – независимо дали говорим за сваляне на онези 3 или качване на заветните 5. И дори и да се опитваме с всички сили да постигнем перфектна фигура, пътят често е дълъг и труден, а ние имаме нужда да изглеждаме перфектно сега? Или пък ако се харесваме такива, каквито сме, но пък не успяваме да подчертаем „положителните” си качества. Ето някои от златните правила, които е добре да спазваме, независимо дали се обличаме сутрин или за някакъв по-специален повод:

Правило #1:
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photost

Точният размер сутиен ще ви спести поредица неудобства и даже ще ви предпази от някои модни изцепки. За да си намерите такъв най-добре се доверете на „проверен” магазин за бельо. Ако сте внимателни и направите правилен избор, веднага ще разберете какво имаме предвид – сутиенът по мярка помага за това цялостно да изглеждате по-добре.

Правило #2:
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Постигнете перфектния си вид отвътре навън. Не, не става дума за някакви хапчета, които ще ви гарантират порцеланова кожа и блестяща коса. Говорим за нещо много по-елементарно и с незабавен резултат. Благодарение на новите технологии и платове, оформящото бельо е по-ефективно и удобно отвсякога. Възползвайте се и няма да сгрешите.

Правило #3:
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
В този случай съветите на мама са съвсем на място: изправете се! Правилната стойка ще „поправи” гърбицата, задника, коремчето и дори увисналата гуша по-бързо и от плесника по врата на непослушно детенце. Питайте oprah.com.

Правило #4:
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Когато се чудите какво да облечете, изберете дрехата, която е от по-плътен материал и е в по-тъмни тонове. Леките материи може и да са удобни, но подчертават всяка гънка на тялото ви.

Правило #5:
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Приемете, че има дрехи, които просто не са подходящи за вашата фигура – без ръкави, ниски талии, рокли без презрамки - сигурни сме, че знаете с какво не изглеждате добре. Изберете тези, които наистина ви отиват.