Напоследък, на особено голямо внимание сред мало и голямо, започнаха да се радват… гумените ботуши.  А популярността им набира все по-голяма скорост. Не случайно нашумялата модна тенденция идва от страната на контрастите и дъждовете Великобритания. Защото става дума за пъстроцветните ботуши за дъжд, които ученичките не свалят от краката си при дъжд или сняг. В момента пазарът и у нас е залят от гумени ботуши, обагрени във всевъзможни шарки, цветове и принтове. Насладете им се от нашата галерия, а ние междувременно ще ви поднесем някои препоръки, които е добре да спазите  при избора им:

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

1. На първо място най-добре е да обърнете внимание на материята, от която са изработени.

Гумата е най-евтина, но има съществен недостатък – запарва краката, особено ако прекарвате дълго време в добре стоплено помещение.

Каучукът е за предпочитане, особено ако е уплътнен с неопрен, плътно прилепващ към краката.

• Предимството на силиконовите ботуши пък е, че се поддържат лесно и по-бавно се износват от гумените. Препоръчително е да заложите на модел с подплата. Обикновено тя е поларена, което прави ботушите меки и удобни. Ако добавите пухкави стелки пък, ботушите  ще ви предложат още повече топлина и комфорт.

За да избегнете запотяването на краката >>

2. За да се избегне запотяването на краката при носенето на гумени ботуши, е добре да се спрете на  стелки с покритие от сребърни йони, които имат антибактериално действие.  Ефектът им може да подсилите, като използвате специален спрей за обувки.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

3. Ако сте дама, която държи на елегантността, но при дъждовно време искате да се доверите на този тип ботуши, знайте, че носенето им ще ви направи не по-малко женствена и шик. Достатъчно е само да съобразите тоалета, с който ще съчетаете цвета и модела на ботушите.