Да, съвсем неизненадващо немалко „сериозни” звезди са започнали кариерата си в сапунки. Понякога компромисите са нещото, което ти проправя път нагоре по стълбицата на успеха…

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosМег Райън
Помним Мег с дебюта й на големия екран „Когато Хари срещна Сали”, но истината е, че първата роля на сладката актриса е в сагата „Докато свят светува”, когато изигра Бетси Стюарт Андрополус. При това тя участва в сериала цели две години – от 1982 до 1984г. Номинираната за "Златен глобус" Мег се превърна в една от най-добре платените актриси в романтично комедийния жанр, но не преди да удари второ място по рейтинг в историята на сапунените сериали със сватбата на героинята й Бети със Стив Андрополус. Това се казва старт!

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosДжулиан Мур
Ако сте били почитатели на „Докато свят светува”, докато Джулиан Мур играеше Франи Хюс (и полусестрата Сабрина) от 1985 до 1988, вероятно не сте се изненадали, че тя спечели цели три номинации за "Оскар" - талантът не може да се скрие дори и под сапунени мехури.

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosРики Мартин
Ролята на барман в сериала на ABC “General Hospital” е първата по-забележима роля на певеца. Пуерториканецът се впусна в сериала след успеха на бой бандата му "Menudo" през 1994г., но преди да удари с хита "Livin' La Vida Loca" – през 1999г. (и доста преди да спечели "Грами", както и да стане татко на близнаци). Със секси скулите си, Мигел беше свежо попълнение към екипа на "General Hospital", но изглежда, че звездата на Рики Мартин изгря твърде бързо, за да остане.

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosДеми Мур
Днес Деми е най-известна с брака си с Аштън Кътчър и за участието си във филмите "Неприлично предложение", "Призрак" и други. Но преди номинирането й за "Златен глобус", тя играеше Джаки Темпълтън от 1982-1983 в "Genaral Hospital" – тази й роля всъщност е на персонаж, с какъвто Деми така или иначе стана известна по-късно – секссимвол с остър език.

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosСюзън Сарандън
Сюзън спечели "Оскар" за ролята си на бавачка в „Dead Man Walking” (1995). Но преди това, дори преди участието й в култовото „Rocky Horror Picture Show”, тя участва в сериала от вече далечната 1972 с име “Search for Tomorrow”.

Очаквайте продължение.